Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 13. 12. 2018.

| Politika

DSS: Sramna gradonačelnikova izjava o leskovačkim fudbalerima

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
DSS Leskovac
Reaguju na izjave Cvetanovića o fudbalerima, foto: DSS Leskovac

Izjava prvog čoveka Leskovca Gorana Cvetanovića da su fudbaleri “najgori sportski ambasadori ovog grada i najgori sportisti” neutemeljena je i pokazuje da, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije, gradonačelnik ne poznaje materiju o kojoj govori.

Nepoznavanje činjenica ne opravdava gradonačelnika da ovako govori, kažu u DSS-u, naročito što je ovaj grad iznedrio dobre igrače koji igraju za poznate fudbalske klubove. Ukoliko pak želi da o ovome komentariše, a ne poznaje materiju, trebalo bi da ima adekvatnog savetnika.

Da imate adekvatnog savetnika, on bi Vam rekao da Aleksandar Filipović igra u FK Bate Borisov koji je stalni učesnik Lige šampiona i Lige Evrope. Poznato je i da su fudbalski biseri - Lazar Ranđelović, Strahinja Jovanović, Nemanja Cvetković, Dušan Živković, Karapandžić igraju u klubovima naše Superlige, kao i da će Ranđelović poneti dres Olimpijakosa, najboljeg grčkog kluba i redovnog učesnika Lige šampiona - navode u saopštenju.

Sva ova deca su iz Leskovca, saopštava DSS, ali nažalost, u svom gradu su bili zapostavljeni, nisu imali dobre klubove, trenere, infrastrukturu, ni uslove da se razvijaju, te su morali odu iz svog rodnog grada.

Ova deca, zaboravljena od svog grada, prenose njegovu sportsku slavu, nažalost u dresovima klubova iz drugih gradova i država. Skoro da ne poznajemo neki drugi sport u kojem sportisti, ponikli u ovom gradu, igraju na tako visokom nivou - kažu u ovoj stranci.

Pitanje je, dodaju, zbog čega se nisu stvorili uslovi da sva ova deca ostanu u svom gradu i u njemu se razvijaju i zarađuju.

Podsetimo, Cvetanović je fudbalere nazvao najgorim sportistima Leskovca na raspravi o dodeli novca za sportske organizacije za 2019. godinu.

Ovo inače nije prvi put da prvi čovek grada komentariše sport i fudbalere. Početkom godine je kritikovao sport u Leskovcu rekavši da je “izvor korupcije”, iako nije pojasnio na koje sportove, klubove i rukovodstva misli, kao i da će novi stadion biti izgrađen tek kad fudbaleri pokažu rezultate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: