Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:41, 21. 9. 2011.

| Politika

DSS: da sami gradimo Spomen sobu

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
Milan Lapčević DSS Niš
Milan Lapčević, arhivska fotografija

Niški odbor DSS kritikovao inicijativu da se izgradnja Spomen sobe na Čegru finansira novcem Turske i predložio da se novac sakupi od srpskih privrednika.

U ovoj stranci kažu da je "nedopustiva i neprimerena" incijativa Gradske opštine Pantelej, da se "poprištu velike bitke i stradanja srpske vojske od turskog osvajača, u saradnji i  novčanim sredtvima države Turske podigne srpsko – turska spomen kuća".

- Smatramo da je apsolutno nedospustivo da se danas, 200 godina nakon bitke u kojoj je poginulo preko 3.000 srpskih vojnika, gradi spomen kuća koju će finansirati država Turska - rekao je predsednik Gradskog odbora Milan Lapčević.

Lapčević je najavio da će predložiti građanima privrednicima Niša da svojim dobrovoljnim prilozima pomognu izgradnju Spomen kuće bez finansijskih sredstava Turske.

Predsednik opštine Pantelej, Slaviša Dinić (DS), rekao je da je zadovoljan što ima još onih koji bi da pomognu realizaciju ove ideje.

- Žao mi je samo zbog toga što se u javnosti pojavila priča o navodnoj izgradnji "srpsko-turske kuće". O tome nikada nije ni bilo reči. To će biti obična Spomen soba, posvećena stradalim junacima - rekao je Dinić.

Dinić je potvrdio da je već dobijena lokacijska dozvola za izgradnju a da se priprema ostale dokumentacije nalazi u završnoj fazi.

Brdo Čegar, u neposrednoj blizini Niša, bilo je poprište čuvene bitke u kojoj su se 31. maja 1809. godine sukobili turska vojska i srpski ustanici predvođeni Stevanom Sinđelićem.

Prema istorijskim podacima, u "Čegarskom boju" poginulo je 16.000 Turaka i 4.000 srpskih vojnika.

 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ica - pantelija

    08:31 // 28. 9. 2011.

    I za jos jedno ste u pravu imali smo Smiljka Kostica ali i bananu! Imali smo neslogu u niskoj skupstini i samoj stranci!
    Morate priznati da je posle 2008.u stranci ostalo dobar deo kvalitetnih ljudi, koji zna kako treba grad da zivi i radi.
    Jos jednom izvinite ako sam Vas uvredio, jer iskreno u Vas vidim velikog patriotu koji brani srpsku istoriju od zaborava. Isto to i ja radim ali na drugi nacin. Pozdrav iz daleka.

  • ica - pantelija

    08:31 // 28. 9. 2011.

    A sada evo i cinjenica! Kostunica=DSS=Nis>
    1Evro=77din, tel.pretplata=80din, voda 25din m3, grejanje 33din, secer 55 din, ulje 77 din, hleb 25 din, gorivo 87 din, cokolada milka 60 din... Umesto sadasnjeg deficita, rupe u budzetu, imali smo suficit. Vracen prethodni dug prema MMF-u od milijardu evra i bili smo na nuli , da bi sada za tri godine dug ponovo napravljen od 3-4 milijarde. Spisak je toliko dug, moja plata je manja za 150 evra a cene su otisle duplo!!!
    Za Nis je napravljen prsten cevovoda da bi svi gradjani imali vodu i pritisak na vecoj nadm.visini u susnim periodima. Uradjena gasifikaciona mreza u R. Pavlovic i R.Jovic u vrednosti od 3 mil evra. A to sto je gas sada skup pitajte vlast. Uradjeni projekti i zapoceto ovo sto se sada radi u Nisu. Velike pare su ostavljene u gradu i kasi u drzavi. Sada imamo javna preduzeca gubitase, ogromne dugove i kamate, 500 000 otpustenih radnika...

  • ica - pantelija

    08:30 // 28. 9. 2011.

    I ja sam bio isprvociran vasim netacnim izjavama o DSS-u!!!
    Drzite se istorije sto je i bila tema. Niko Vas nije vukao za jezik da pricate o DSS-u.
    Blacki tajfun je otisao iz stranke, kao sto ste rekli unistio dobar deo stranke do 2008! Sve sto mu se suprostavilo iskljuceno je ili sklonjeno u stranu. Zao mi je zbog vaseg posla i ako mislite da sam uvredio time sto ste napustili DSS i otisli u drugu stranku ... Primite moje izvinjenje!

    • Nebojsa Ozimic

      16:53 // 2. 10. 2011.

      U redu je Ica- Pantelija.Primljeno.I, koliko da znate, blački tajfun, baš kao i đaci Mileta Ilića, i dalje vode niški DSS.Ko je na slici vesti koju komntarišemo? Tajfun je doneo Smiljka koji je pokrao novac iz AIK banke, tajfun je i dalje tu.Sve najbolje Vam želim

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: