Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 2. 4. 2012.

| Politika

DSS "otvorio most" na Gabrovačkoj reci

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti, TV5
gabrovacka-reka
Privremeni most na Gabrovačkoj Reci; foto: radiocity.rs

Simboličnim presecanjem vrpce na otvaranju nepostojećeg pešačkog mosta na Gabrovačkoj reci u Nišu, DSS je u nedelju 1. aprila započela kampanju za lokalne izbore.

U DSS-u kažu da su za ovakav nastup bili inspirisani aktivnostima povodom nedavnog otvaranja mosta u Donjem Vlasu.

- Ono što se ovih dana čuje u niškoj čaršiji je da gradska vlast namerava da napravi ovde, svesna da nije ispunila obećanja od pre godinu i po, brzi predizborni most. Mi se zaista toga plašimo, obzirom na iskustva iz sela Donje Vlase. Ono "gradjevinsko čudo” koje smo tamo mogli da vidimo je izbacilo Niš u jednom humorističkom kontekstu pred javnost cele Srbije, što smatramo da Niš ne zaslužuje - izjavio je za TV5 Saša Ilić prvi na listi DSS-a za izbore u opštini Medijana.

Na tom mestu decenijama unazad postojao je most koji je spajao Đerdapsku i Romanijsku ulicu, ali je srušen decembra 2010. godine nakon što je utvrđeno da ne poseduje potrebne dozvole. Tada je obećano da će novi veoma brzo biti izgrađen.

Desetak dana kasnije svečano je potpisan ugovor o izgradnji obećanog mosta, kao donacija privatnog preduzeća "Market inženjering", a koji je trebalo da bude izgrađen u roku od 45 dana. Međutim, radovi još nisu ni počeli.

Građani trenutno Gabrovačku reku prelaze preko dva improvizovana prelaza. Međutim, preko njih je problem preći u zimskim mesecima. Voda od snega i kondenzacije veoma lako smrzne po metalnoj konstrukciji, pa se mnogi odlučuju da idu nekoliko stotina metara dalje i pređu preko starih mostova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    09:06 // 3. 4. 2012.

    Ljudi ovo nije za šalu, ova vlast je srušila most na Gabrovačkoj reci (Romanijska-Đerdapska) koji je bio od velikog značaja za stanovnike Duvaništa (najkraća veza sa Bulevarom). U vreme Smiljka Kostića izgrađena su tri velika mosta (most kod "Brikolaža", most kod "Tošićeve pumpe" i most na J.Moravi kod Lalinca) i to u vreme kada je "grad nazadovao". Od 2008. Niš je postao "otvoren grad" na EU-putu. Sadašnja vlast je znala samo da sruši most, koji je izgrađen pre 30 godina, i na njegovo mesto da postavi dva brvna. Nad ovim se treba zamisliti. DSS je potpuno u pravu i ima podršku svih stanovnika Duvaništa po pitanju ovog mosta.
    Jedva čekam da se otvori Opera u Nišu da malo lakne mojoj duši slušajući operske arije.

  • Erik

    02:45 // 3. 4. 2012.

    Sećam se da je, ne tako davno, njuz net objavio šaljivu vest da se dete plaši da otvori smoki ili čokoladu jer će na otvaranju doći Tadić, Dačić, Dinkić, Mrkonjić i ostali đuvečari... kad ono ... vest postade realna u predizbornom pecanju glasača:)

  • Branislav Petrovic

    21:06 // 2. 4. 2012.

    Ocigledno da ovi nisu informisani.Taj nepostojeci most je vec otvoren,odavno.Inace da malo pojasnim,ispod tog mosta ne protice odavno Gabrovacka reka.Protice Gabrovacka kanalizacija,na zalost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: