Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 20. 7. 2017.

| Politika

Da li Grad Niš dobija novo rukovodstvo?

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
darko bulatovic
Prazne priče ili nešto više?; foto: Vanja Keser

I dok se u političkim krugovima sve češće može čuti da će aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u gradonačelničkoj fotelji zameniti trenutni predsednik Skupštine Grada Rade Rajković ili zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, Bulatović kaže da se “ne bavi spekulacijama”. U SNS kažu da o tome nisu raspravljali, a o promenama u vrhu gradske vlasti ništa ne znaju ni socijalisti, najjači koalicioni partneri.

Uprkos govorkanjima pojedinih ljudi bliskih gradskoj vlasti o odlasku Bulatavića iz Kabineta gradonačelnika, koja sam gradonačelnik ne želi da komentariše, poverenik Srpske napredne stranke za Niš Zvezdan Milovanović tvrdi da to nije istina.

Niti se šta planira, niti bilo šta. O tome se nije raspravljalo na stranačkim organima - bio je kratak Milovanović.

I predsednik Gradskog odbora SPS Žarko Ranković tvrdi da ne zna ništa o tome i ističe da Bulatović ima punu podršku SPS.

Apsolutno ne. To prvi put čujem. Gospodin Bulatović će u svakom trenutku imati podršku od nas kao koalicionih partnera. Ako SNS odluči nešto drugo, onda ćemo sesti, pa ćemo razgovarati. Mi smo koalicioni partner koji časno poštuje sve ono što smo se dogovorili u koalicionom sporazumu koji smo potpisali prilikom formiranja gradske vlasti - kazao je Ranković.

Ni lider Pokreta socijalista u Nišu i predsednik Skupštine Grada Rade Rajković ne zna ništa o promeni vlasti i negira tvrdnje da će on preuzeti Kabinet gradonačelnika.

To nije istina. Nikakav razgovor nisam imao na tu temu ni sa kim - kazao je Rajković.

Anketa

Ukoliko dođe do smene gradonačelnika, sa njim bi otišao i njegov kabinet, uključujući i Gradsko veće, a navodno su dva glavna kandidata da zamene Bulatovića pomenuti Rajković i aktuelni zamenik gradonačelnika Miloš Banđur. Takođe su sve češće spekulacije da bi Bulatović svoju političku karijeru mogao da nastavi u Ambasadi Srbije u Ljubljani ili u beogradskoj Elektrodistribuciji, ali zasada nema zvaničnih potvrda.

Podsetimo, Bulatović je sa svojim saradnicima na dužnost stupio pre nešto više od godinu dana, nakon lokalnih izbora na kojima je Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima, među kojima je i Pokret socijalista, osvojila najviše glasova. I tada se spekulisalo da je jedan od kandidata za gradonačelnika, pored Bulatovića, Zorana Perišića i Bobana Džunića bio i Rajković, ali je on na kraju dobio fotelju predsednika Skupštine Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    11:38 // 14. 8. 2017.

    Zar ne vidite da je ovo početak raspada stranke jer je očigledno da se svi ne slažu sa autokratskim vodjom ili su pak počeli i oni da individualno razmišljaju što u SNS-u nije dozvoljeno. Ipak je ovo radikalna stranka samo što je obojena malo drugačijim bojama da zavara narod

  • Olja

    11:29 // 21. 7. 2017.

    Svaki put kazem od ovoga ne moze biti gori. Da li postoji nepismeniji i gori od ovog?! Ocigledno su ga pronasli.

  • todor

    07:37 // 21. 7. 2017.

    " dovoljno dugo si bio , za sva dobra koja si učinio "

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: