Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:36, 13. 3. 2014.

| Politika

Dačić: Naše ideje su neuništive

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
SPS.jpg
Dačićev govor u Nišu je njegovo poslednje obraćanje javnosti pre predizborne tišine (foto: Vanja Keser)

Na predizbornoj konvenciji koalicije SPS-PUPS-JS u niškoj hali Čair lider socijalista i nosilac liste Ivica Dačić rekao je da bi pokušaj drugih da razbiju tu koaliciju bio uzaludan.

U poslednjem obraćanju javnosti pre predizborne tišine, Dačić je istakao da je njegova stranka uspešno preživela 5. oktobar. DSC-1754 Koalicija: Jači smo nego ikada (foto: Vanja Keser)

- Bili smo na đubrištu političke istorije. Ustali smo kao Feniks jer smo neuništivi. To je bilo zato što su naše ideje neuništive – rekao je Dačić.

Uz podsećanje da dolazi sa juga Srbije i da je u Nišu završio gimnaziju, predsednik SPS-a je istakao da je „sramota što u Nišu radi desetina onoga što je radilo“ i dodao da „poznaje svoj narod“.

- Bili smo uz njega kad mu je bilo najteže. Nismo ga huškali na rat. Sve ćemo da učinimo da nijedno dete ne gine za Srbiju, ali ako treba i do toga dođe, bićemo prvi u tome – rekao je Dačić.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma na ovom skupu je rekao da program koji je sproveo u Jagodini može da donese u Niš.

- Obećavam da ćemo ovde zapaliti olimpijsku baklju i da dovodimo investitore kao što smo ih dovodili u Srbiju. Tražićemo od 16. marta da iz niškog budžeta prebace novac majkama koje rađaju decu, a nigde ne rade – obećao je Marković.

DSC-1689 Hala Čair puna simpatizera (foto: Vanja Keser)Zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić obećao je da će penzionerima i dalje stizati 4 puta po 4 hiljade dinara godišnje.

Kao rezultate rada SPS-a u poslednjih 18 meseci, predsednik Okružnog odbora te stranke u Nišu Igor Novaković naveo je izgradnju Kliničkog centra, studentskog doma i kardio-hirurgije.

- Izmestićemo prugu iz centra grada. Nismo obećavali nemoguće, stotine miliona evra, stotine hiljada radnih mesta, nego da ćemo sačuvati radna mesta u Nišu, što smo i sačuvali – rekao je Novaković.


„Čair“ napunili simpatizerima iz drugih gradova

Samo na parkingu kod Elektronske industrije bio je parkiran 31 autobus iz različitih gradova Srbije sa posterima Ivice Dačića. SPS Na parkiralištu kod Elektronske industrije bio je 31. autobus sa obeležjima koalicije SPS-JS-PUPS

Desetak takvih autobusa i mini buseva bilo je na Trošarini, a po nekoliko na Bulevaru Zorana Đinđića i u krugu hale „Čair“.

Simpatizeri su u hali mahali zastavama, lupali u doboše, a na kraju čak i zapalili baklje.

U kratkim pauzama između govora sa tribina su se čuli trubači, a na binu je izašao poslanički kandidat Neša Galija i „Pobedničkom pesmom“ poručio: „Crveno samo za odlučne i hrabre“.    

DSC-1453 I trubači pružili podršku (foto: Vanja Keser)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SOJIC

    20:42 // 14. 3. 2014.

    Drugovi Bananu slabo varim od njega dobijam p..e,pod palmu kriske grejem u kofer zimnicu nosim,krka je sebe lepo obezbedio penziju i platu na sejsele odneo i Vi cete koske za kupus dobiti limburgdana

  • Sale Jatak

    09:35 // 14. 3. 2014.

    A da nisu s Marsa pali direktori koji su '90-ih ojadili drustvena preduzeca i ostavili gladne radnike da se bore za zivot svojih porodica protiv hiperinflacije!? Plate i penzije 5 maraka, eeeeej!

  • Sale Jatak

    09:13 // 14. 3. 2014.

    Samo nek ostane sve na idejama... Inace, moj drugar je za 1 baklju na stadionu dobio GODINU DANA ROBIJE. Ocekujem da policija ubrzano obavi istragu i otkrije pocinioce i da se odgovarajuce kazne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: