Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 29. 3. 2016.

| Politika

Dačić: SPS kao šarplaninac, opozicija kao pudlica

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
SPS
Dačić sa kandidatima za narodne poslanike i koalicionim partnerima; foto: Vanja Keser

"Kao da imate jednog šarplaninca na kojeg stalno laje pudlica, a šarplaninac je gleda i ne zna šta da radi" - ovako je odnos opozicionih stranka prema SPS opisao lider ove partije Ivica Dačić u Nišu.

Po kiši koja je sporadično padala, na niškoj Letnjoj pozornici okupilo se oko 1.000 simpatizera Socijalističke partije Srbije.

231a7f3e-84a8-4500-862a-8bbddd1794b7 Pozdrav simpatizerima; foto: Vanja KeserNakon kašnjenja od pola sata i poziva čak i Žarka Rankovića, poverenika niškog SPS sa bine “da se publika pregrupiše levo” zbog rasporeda zastava i najavljenog prenosa na TV “Pink”, socijalisti su otpočeli predizbornu konvenciju uz stranačku pesmu Neše Galije, poslanika ove stranke.

Dačić je naglasio da su ideje SPS "neuništive" i da sve češći napadi opozicije na njih vidi "kao igru šarplaninca i pudlice".

A pudlica laje li laje. I kad jednom prekipi šarplanincu onda je već kraj. Zato nemoj da čikate ni Srbiju, ni SPS , ni Jedinstvenu Srbiju. Nikome ne pretimo, samo branimo dostojanstvo i integritet - rekao je Dačić.

21db419e-3b7b-4467-8a08-aef67f2b2644 Joška Broz dočekan aplauzima; foto: Vanja KeserGovorio je o Nišu i svom odlasku iz rodne Žitorađe, a u naletu evociranja prošlosti Dačić je na binu pozvao Titovog unuka, Jošku Broza koji je kao predsednik Komunističke partije koalicioni partner SPS.

Lider socijalista nije puno govorio o planovima za Niš, ali se osvrnuo na nedavna napuštanja partije u Nišu i prelascima u SNS.

Znate koliko sam ja toga video u svom životu? U partiji sam od ‘90 godine. Ako neko želi da ide, neka ide odmah! Srećan mu put. Mi ostajemo ovde, jer da nije bilo nas oni ne bi imali gde da se vrate - rekao je Dačić.

fd1f5438-ee3c-40e1-a6a8-43395c825b0e Novaković u drugom redu; foto: Vanja KeserDačić u okviru predizborne kampanje sa najvišim funkcionerima SPS obilazi Srbiju, a oko njega u Nišu su bili Aleksandar Antić, Žarko Obradović, Dijana Vukomanović i braća Ivica i Novica Tončev.

Konvenciji su prisustvovali skoro svi niški funkcioneri, od Mileta Ilića, pa sve do Igora Novakovića koji je bio u redu odmah iza lidera partije Ivice Dačića. Nedostajao aktuelni direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović, za kojeg je rečeno da je bolestan.

Dve pesme za okupljene bez muzike je otpevao Dragoslav Mihajlović Kanarinac, nedavni dobitnik nagrade "11. januar".


“Na niški Aerodrom na svakih pola sata da sleti avion”

bfe71dc4-b9be-4eec-94f1-588a2ead3cde Palma razdrmao masu; foto: Vanja KeserPredsednik Jedinstvene Srbije, koalicionog partnera SPS, Dragan Marković Palma okupljenima je govorio o uspesima koje ima u Jagodini, a kaže da bi na Aerodromu u Jagodini, kada bi postojao, bila velika gužva, jer bi avioni dolazili iz svih krajeva sveta. Tako treba da bude, kaže Palma, i u Nišu.

Možemo da vam pomognemo. Niš može da bude velika turistička destinacija. Ima još nekoliko destinacija oko Niša, ali moraju pravi ljudi da vode ovaj kraj Srbije. Jedino naša koalicija ima dva lidera iz unutrašnjosti koji nisu rođeni u liftu u Beogradu - rekao je Marković.

On je naglasio da bi u Gradskom veću funkcioneri trebalo da zaborave na plate, odbornici u Skupštini na dnevnice, a da “pauk” ne treba da nosi automobile Nišlijama i tako puni budžet.

Rekao je i da komunalnu policiju treba ukinuti da ne naplaćuje kazne siromašnima. Pozvao je niške funkcionere i pred okupljenima ih pitao da li su ga razumeli i “da li im je jasno”. Oni su dva puta glasno ponovili “Jasno!”.


Ranković: Privreda Niša republički projekat

84f257db-37c1-49f6-9071-ae29dabb517f Ranković označio nova radna mesta kao prioritet; foto: Vanja KeserNiški socijalisti su, kaže Žarko Ranković, gradili grad i prepoznatljivi su, ali sada je tu tvrdi on, nova organizaciona struktura koja može da zadovolji potrebe građana.

Nova radna mesta su prioritet niških socijalista.

Zalagaćemo se za otvaranje novih fabrika kroz direktne investicije i privreda našeg grada mora postati republiči projekat - kaže Ranković.

Manje gradskih uprava i efikasne opštine, kao i modernizacija grada su neka od predizbornih obećanja SPS.

Pored pomenutih okupljenima se obratio i lider Jedinstvene Srbije u Nišu Božidar Ilić, narodna poslanica Ivana Dinić i predsednik “Zelenih” još jednog koalicionog partnera Ivan Karić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    08:13 // 31. 3. 2016.

    Da je novinar JV pazljivo slusao, cuo bi da je poredjenje sa velikim i malim psom u stvari oslikavanje odnosa Srbije sa Bosnom i Pristinom. U recenici pre toga je spomenuo Bakira Izetbegovica i Hasima Tacija kako stalno "laju".

    Inace, nigde niste spomenuli da je celog dana padala kisa. Ako se to uzme u obzir, kao i to da je miting zakazan u radno vreme (14h), posecenost na mitingu je bila odlicna

  • Razocarana

    20:03 // 30. 3. 2016.

    Totalni fijasko Privremeno rukovodsvo jedinstvo i na kraju potpuni krah

  • mirjana

    10:33 // 30. 3. 2016.

    dacicu bez krkobabica gotov si

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: