Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:49, 15. 6. 2020.

| Politika

Dačić na jugu Srbije: Ne vodim kampanju, došao sam da vam kažem da vas volim

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
dačić
Dačić kaže da ne vodi kampanju jer mu nije potrebna, foto: M. S.

Iako epidemija virusa korona u Srbiji ne jenjava, veliki broj ljudi okupio se danas u Leskovcu na zajedničkoj konvenciji pristalica Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije. Zbijeni u redovima ispred Šop-Đokićeve kuće, bez poštovanja fizičke distance i nošenja zaštitnih maski, pristalice su aplaudirale, a funkcioneri držali govore.

Predsednik socijalista Ivica Dačić rekao je da u Leskovac nije došao zbog kampanje, dok je konvencija prošla bez prisustva prvog čoveka Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme. Dačić je nakon Leskovca, u predizbornoj kampanji posetio Vranje i Surdulicu.

Iako je govorio o izborima, podršci glasača i "malim partijama koje ne mogu da skupe 10 ljudi", Dačić tvrdi da na jugu Srbije nije bio zbog kampanje. miting sps dačić Na otvorenom prostoru, ali bez fizičke distance i zaštitnih maski, foto: M. S.

Ja nisam došao ovde u kampanju, jer smatram da bi bilo veoma loše za mene kad bih ja dolazio sad da vas ubeđujem da glasate za mene ako niste vi već shvatili svih ovih godina i cenili ono što ja radim za ovu državu i ovaj narod. Moja kampanja su moji rezultati koje sam ostvario na različitim mestima i državnim funkcijama koje sam obavljao u poslednjih 20, 30 godina. Zato sam došao danas da vas vidim i da vam kažem da vas volim - poručio je Dačić okupljenm pristalicama.

Leskovac je opisao kao mesto gde je SPS dobijao ogromnu podršku na svim izborima, a pre dolaska u ovaj grad na jug Srbije, svratio je do Žitorađe na kafu jer je, kako je kazao, to njegovo selo.

Iako SPS i JS na lokalu izlaze samostalno na izbore, na republičkim učestvuju u koaliciji, pa su se socijalistima na skupu pridružile i pristalice Markovićeve politike. Dačić je na skupu rekao da je koalicija ove dve stranke najdugovečnija na srpskoj političkoj sceni i da se zajedno zalažu za besplatno školstvo i lečenje. miting sps dačić Nakon Leskovca, posetio Vranje i Surdulicu, foto: M. S.

Za nas je uvek bila važna ideja socijalne pravde i jednakosti. Vi znate da sam ja jedan od vas. Rođen sam na selu, završio sam kao najbolji učenik u školi i najbolji student na fakultetu i ne bih mogao dovde da dođem da nije bilo besplatnog školovanja i socijalizma - rekao je Dačić.

Dodao je i da su socijalisti uvek bili protiv privatizacija, otpuštanja radnika, zatvaranja fabrika i uništavanja velikih industrijskih giganta.

Konvenciju u Leskovcu završio je u svom stilu - uz igru i pesmu, a sa zvučnika se čula numera Tamo daleko.

Uz vijorenje stranačkih zastava i veliki broj pristalica, Dačić je dočekan i u Vranju gde je govorio o poslaničkim i odborničkim kandidatima, programu i izborima, a društvo mu je na skupovima na jugu Srbije pravio potpredsednik stranke Novica Tončev.

Nakon okupljanja u Vranju, rukovodstvo stranke održalo je miting na Centralnom trgu u Surdulici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    13:25 // 17. 6. 2020.

    "Volim i ja vas".. Pametnom dosta!!!!!!!!!!

  • JOV

    13:02 // 17. 6. 2020.

    Ovaj momak što ne prpliće jezikom samo kad peva Miljacku je najveća tuga u srpskoj politici ikada. On kao bio najbolji student a nije uspeo da nauči diplomatski engleski jezik a vodi Ministarstvo spoljnih poslova. To je trenutno samo u Srbiji moguće al se nadam da će uskoro crno-crvena koalicija biti pluskvamperfekt.

  • Bob Dylan

    22:16 // 16. 6. 2020.

    I Radulović je bio u Nišu. Ništa o tome ne pišete?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: