Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 22. 1. 2022.

| Politika

Dačić ne poriče probleme u koaliciji, ali ne dovodi u pitanje nastavak saradnje sa naprednjacima

Autor: M. Mitić i M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Foto Dačić 1
Dačić u svakom slučaju za saranju sa SNS-om; Foto: M. Mitić

Bez obzira na probleme koje u nekim mestima imaju sa koalicionim partnerima, socijalisti žele da nastave saradnju sa naprednjacama, rekao je predsednik SPS-a Ivica Dačić. Uskoro će sa Srpskom naprednom strankom odlučiti da li nastupaju na jednoj ili više lista – a cilj je da osvoje što više mesta u Parlamentu, rekao je Dačić na sastanku sa predstavnicima lokalnih odbora u Leskovcu.

Ove godine koalicija SNS – SPS obeležava deceniju vladavine, pa je Dačić istakao da je zadovoljan rezulatima i da imaju želju da tako i nastave. Probleme koje imaju u nekim mestima nije negirao, već istakao da rade na tome da ih prevaziđu.

Tačno je da postoje problemi i mi smo to više puta isticali, čak smo napravili i nekoliko radnih grupa, koje će da razgovaraju na različite teme. Jedna od tema je priprema zajedničkog programa o radu u budućnosti, pripremi za izbore, saradnji o javnom nastupu i o pitanju rešavanja problematičnih situacija na terenu - rekao je Dačić.

2 dačić Predsednik socijalista na sastanku sa predstavnicima odbora sa juga Srbije; Foto: M. MitićProbleme objašnjava i nepostojanjem opozicije u nekim mestima i kaže da je zato politička borba nastala između SNS-a i SPS-a.

Da su socijalisti uvek spremni za izbore i da na jugu uvek imaju dobar rezultat, podsetio je Dačić i poručio da je sada jedina dilema da li će više glasova dobiti na jedinstvenoj listi ili ako izađu zasebno.

Naše mišljenje u principu da idemo na isti način na svim listama. Kakva god odluka da se donese, trudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat - kazao je Dačić.

Podsetio je da će parlamentarni i lokalni izbori u nekim mestima biti raspisani oko 15. februara, a predsednički 2. marta 2022. godine.

Nakon sastanka sa predstavnicima Jablaničkog, Pirotskog i Pčinjskog okruga, Dačić se sastanak imati u u Nišu sa liderima Nišavskog i Topličkog okruga.


O referendumu: Ne možemo da analiziramo zašto su neki bili protiv, nije bilo stranačko pitanje

ivica 3 Uskoro odluka o načinu izlaska na izbore; Foto: M. MitićDačić kaže da nije očekivao veliku izlasnost na referendumu, jer pitanje pravosuđa nije u vrhu interesovanja kod većine građana. Odgovor na to zašto su najveći gradovi bili protiv nema.

Mi teško možemo da analiziramo u svakoj sredini šta su bili razlozi, globalno ja sam uvek govorio da je to univerzalno pitanje koje je važno za sve građane Srbije i da nije stranačko. Ova je prva vlast koja je sama sebe razvlastila, odnosno parlament više neće birati sudije – rekao je Dačić.

Podsetio je da će u nedelju 23. februara na nekim mestima glasanje da se ponovi, a da nakon toga sledi sledi usvajanje novih amandmana u Skupštni Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Car je go

    18:36 // 23. 1. 2022.

    Gde je Rasim? Čuti ko miš i uživa u imenu.

  • Siki

    18:33 // 23. 1. 2022.

    E na TV prikazali sala poluprazna.

  • Izvinite

    18:03 // 23. 1. 2022.

    Bivši simpatizer SPS.Sramota me od unuka kad mi je jedan aktivista SPSa reko da je sala bila prazna.Kaze da su salu popunjavali policajci u civilu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: