Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 21. 9. 2012.

| Politika

Dačić ruši albansko-srpsku koaliciju?

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
preseva
Foto: presheva.com

Skorašnja poseta premijera Srbije i predsednika SPS-a Ivice Dačića poljuljala je postojeću albansko-srpsku koaliciju.

Naime Dačić je izjavio da sada opoziciona Partija za demokratsko delovanje (PDD), čiji je lider Riza Halimi mora biti deo vladajuće koalicije u Bujanovcu, jer je Halimi narodni poslanik, a sa druge strane njegova partija ne učestvuje u vlasti, što proizvodi političku nestabilnost.

Njegova izjava naišla je na negodovanje i Srba i Albanaca koji su posle dužeg perioda uspeli da formiraju albansko-srpsku koaliciju.

- Lokalna vlast i postojeća koalicija za sada odlično funkcioniše, tako da su ove insinuacije nepotrebne, a sa nama niko nije razgovarao o tome - kaže  Stojanča Arsić, zamenik predsednika Opštine i šef istoimene Grupe građana.

Predsednik opštine i lider Demokratske partije koja je bila inicijator postojeće koalicije Nagip Arifi tvrdi da je koalicija više nego stabilna, a potpredsednik Demokratske partije Nedžat Beljulji poručio je srpskom premijeru Ivici Dačiću da Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija ne može biti deo lokalne vlasti u Bujanovcu iz prostog razloga sto je 6. maja poražena na izborima.

- Očigledno je da premijer Vlade Srbije nije u potpunosti upoznat sa našom situacijom, a Bujanovac nije ni Novi Sad ni Leskovac i nisu mu potrebni eksperimenti sa promenom vlasti – kaže Beljulji.

Beljulji poručuje Dačiću da građani Bujanovca, nezavisno od nacionalne pripadnosti, misle da premijer neće uspeti u nameri "da uključenjem PDD u lokalnu vlast, na jugu Srbije ponovo stvori krizno žarište".

- Premijer u tome neće uspeti jer i Srbi i Albanci u Bujanovcu više nikada i nikome neće dozvoliti da budu žrtve i taoci visoke politike, žrtve politike ’zavadi pa vladaj’, bilo da te namere dolaze iz Beograda ili iz Prištine – smatra Beljulji.

Lokalnu vlast u Bujanovcu čini koalicija od 22 od ukupno 41 odbornika u kojoj su Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija sa 12, Grupa građana „Stojanča Arsić“ sa pet, srpska „Kolalicija za bolji Bujanovac“ sa četiri i jedan odbornik tek formirane Demokratske partije Albanaca (DPA).

U opoziciji su Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija sa osam, Pokret za demokratskim progres (PDP) Jonuza Musliua sa šest i Demokratska unija Albanaca (DUA) sa tri odbornika, kao i dva odbornika Srpske napredne stranke (SNS), koji pregovaraju o ulasku u vladajuću koaliciju.

Mediji na albanskom jeziku već danima prenose Dačićevu izjavu i komentare lidera partija sa juga Srbije, a najčitaniji i najstariji portal Preševo.com objavio je i fotomontažu koja oslikava novonastalu situaciju.

Fotografija pokazuje kako Dačić pokušava da Šaipa Kamberija, bivšeg predsednika opštine, uz pomoć Rize Halimija iz PDD-a po svaku cenu vrati na vlast. Oni se nalaze na levoj strani ilustracije, dok je sa desne sadašnji predsednik opštine Nagio Arifi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ......

    20:30 // 27. 9. 2012.

    hahahahah samo tvoja izajava da videce se ovih dana ko je uzeo pare pokazuje sve o vama. uzeli ste pare pa sad podrzavate jonuza i kompaniju, s druge strane pokusavate da srusite i ovo sto je malo dobrog ostalo, ali ne mozete i ne znate kako da to uradite pa nudite hiljade evra misleci da ce se neko od ovih 9 odbornika pokolebati i uzeti lovu kao sto ste i vi. grdno se varate "radikali u novim odelima" taj film ovde necete gledati.

  • >>>>>>>

    18:02 // 27. 9. 2012.

    ko ovde laze??????? i koga laze????? nema mesta za price o bojkotu

    http://www.blic.rs/Vesti/Politika/310461/Albanci-na-jugu-Srbije-ucestvuju-na-izborima

  • ??????

    21:31 // 25. 9. 2012.

    Za poslednjih 12 godina od kako su demokrate i Stojanca na vlast u Bujanovcu vise se iselilo Srba iz Bujanovca nego za poslednjih 50 godina....e dragi moji to je rezultat "USPESNE" vladavine Stojance i kompanije. Ajde bre vise u penziju pa da vidimo ko je sta "radio"????? Isplivace sve na povrsinu vrlo brzo...a dotle se drzite zajedno, jer posle toga bice "CARSIJSKIH PRICA" o postenju nasih LIDERCICA!!!!!!!!!!!!! Zivi bili pa videli!!!!!!!!

    • .

      09:46 // 27. 9. 2012.

      pricate o iseljenju mladih a ne pricate da se u bujanovcu za dve godine zaposlilo vise mladih ljudi nego za poslednjih 20. Nemojte samo vi o postenju da pricate molimo vas, imali smo i poslanika iz bujanovca bas coveka koji je sad prvi u sns-u u bujanovcu pa sta smpo od toga dobili???? Naravno NISTA. Sad ste gladni vlasti i fitelja,svega vam malo pa i to da vam vladajuca koalicija daje onoliko koliko ste zasluzili na izborima 6.maja, ali to vam ne odgovara pa bi da na vlast vratite Jonuza koji se godinama zalaze da bujanovac pripoji kosovu, i javno govori da je bujanovac istocno kosovo i da ne pripada srbiji.Kao gradjanin ne branim ni jedne ni druge, tj. ni ove koji su sad ni vas kao opoziciju, ali bi trebali realno da sagledate situaciju i zapitate se kuda sve ovo vodi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: