Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 24. 8. 2017.

| Politika

Dačić se sastaje u Nišu sa ministrom spoljnih poslova Makedonije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Sastanak Dačića i Dimitrova
Direktni dijalog Srbije i Makedonije počinje u Nišu; Foto: Vanja Keser

Usred diplomatske krize izazvane optužbama za špijunažu i povlačenjem ambasadora Srbije iz Skoplja, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se u petak, 25. avgusta, u Nišu sa svojim kolegom iz Makedonije Nikolom Dimitrovim.

Posle jučerašnjeg telefonskog razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić “otvoriće” direktan dijalog sa našim južnim susedom.

Na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, dva ministarstva će putem dijaloga rešavati sva otvorena pitanja, sa ciljem unapređenja prijateljskih odnosa između dve države i dva naroda‎ - saopštavaju iz Ministarstva.

Iz Ministarstva najavljuju da će danas početi povratak našeg osoblja u ambasadu u Skoplju, a da će se naš ambasador vratiti 31. avgusta u Skoplje i da će zatražiti susret sa makedonskim premijerom Zaevim već 1. septembra.

Podsetimo, pre nekoliko dana Srbija je optužila Makedoniju za špijunažu srpske ambasade u Skoplju i povukla ambasadora i kompletno diplomatsko osoblje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran.

    21:39 // 25. 8. 2017.

    Prikladnije je bilo da ga je docekao u Zitoradje. Dacic bi posetio zavicaj a makedonac bi godinu dana pricao kako je bio i vodeo Zetoradje !!!

  • Kaljari

    16:34 // 24. 8. 2017.

    Ajmo,zatvaranje ulica pred pocetak vikenda.

  • Србс

    15:18 // 24. 8. 2017.

    Значи, Ниш постаје место за решавање непријатних државних проблема и довођење personae non gratae у Србију- да се не би индиспонирали у Београду...а, да- заборавио сам. Већ смо постали и центар јефтине ропске радне снаге, уз све остало.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: