Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 3. 5. 2018.

| Politika

Datum skupštinske sednice o aerodromu biće poznat sledeće nedelje

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
prazne stolice
Uskoro dugo očekivana sednica; foto: JV

Iako je niški SNS najavio sednicu gradskog parlamenta posle 1. maja, ona neće biti održana ove nedelje. Iz Skupštine grada poručuju da će se sledeće nedelje sastati šefovi odborničkih grupa i odrediti datum sednice na kojoj će odbornici, između ostalog, odlučivati i o sudbini niškog Aerodroma "Konstantin Veliki".

Istorijska sednica na kojoj će niški parlamentarci odlučivati čiji će biti biti niški aerodrom - gradski ili državni, još je na čekanju. Jednom odložena, u uzavreloj atmosferi afere “aerodrom na poklon", najavljena je posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i posle Prvog maja. Vučić je došao i otišao, majski uranak je prošao, ali ni sednice, ni datuma, još nema.

Ipak, predsednik Skupštine grada Rade Rajković najavljuje skori rasplet, ali ne “aerodromske afere”, već sednice na kojoj će biti i “tačka aerodrom”.

Najverovatnije u sredu će biti održan sastanak šefova odborničkih grupa, pa ćemo se dogovoriti da sednica bude u što kraćem roku - rekao je Rajković.

Po Poslovniku Skupštine grada, sednica parlamenta treba da bude zakazana 5 dana unapred, ali pošto je “aerodromska sednica” od 10. aprila u statusu odložene, taj rok za nju ne važi.

Međutim, Rajković objašnjava da je plan da se objedini ta preskočena sednica zajedno sa novom, gde treba da se raspravlja o izveštajima o radu gradskih kulturnih institucija.

Čekamo Gradsko veće da donese nekoliko odluka vezanih za funkcionisanje Grada. Očekujemo Gradsko veće da bude održano u ponedeljak ili utorak, eventualno sredu. U pitanju su usklađivanja podzakonskih akata vezanih za funkcionisanje nekih preduzeća - kaže Rajković.

Po pitanju aerodroma svoj sud davali su svi, od predsednika države do pilota Ryanair-a, ali još ne niški odbornici, oni čija će odluka biti konačna.

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” najavila je da će organizovati protest kada gradski parlament bude odlučivao o aerodromu. Jedan od lidera Inicijative Miloš Bošković pozvao je odbornike da ne glasaju za poklanjanje aerodroma državi, a građane da svakodnevno “pritiskaju” odbornike.

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su "sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž". Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd. Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, "dezinformacija interesnih grupa", a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru, javnim glasanjem, odbili predaju aerodroma.

Niški SNS saopštio je da Vučić dolazi u Niš 25. aprila, a da će sednica Skupštine grada biti posle 1. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kimi

    14:07 // 4. 5. 2018.

    U slučaju da ove stranačke sluge izglasaju poklanjanje aerodroma Konstantin Veliki, treba odmah blokirati sve gradske institucije do raspuštanja skupštine i proglašenja novih lokalnih izbora.
    Ovakva otimačina nije nikakva odlika demokratskog društva već apsolutistićkih režima, a sa njima nema drugog načina "borbe".

  • deki

    07:15 // 4. 5. 2018.

    Samo vas posmatramo ...

  • Nislija

    23:47 // 3. 5. 2018.

    E, jedva cekam tu sednicu !
    Odbornici i odbornice ce biti ili postovani sugradjani/e ili...da im nisam u kozi..! Jedino ako se svi ne isele iz Nisa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: