Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:25, 18. 4. 2019.

| Politika

Debata JV: Društvo je podeljeno, a vlast beži od dijaloga jer nema argumente

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
emisija
Kerkovićeva kaže da je zadovoljna protestima u Nišu; foto: JV

Podele u srpskom društvu prisutne su od političkih opcija, preko medija, do samih porodica, zaključak je gošća emisije Južnih vesti "60 minuta" - novinarke Ivane Ije Petrović i predsednice Gradskog odbora Pokreta Dveri Tamare Milenković Kerković. U debati je trebalo da učestvuje i predstavnik Srpske napredne stranke, ali se niko nije pojavio, a gošće smatraju da vlast izbegava dijaloge zbog nedostatka argumenata.

Milenković Kerković ističe da će Savez za Srbiju u subotu 20. aprila predstaviti nezavisne članove komisija za izbor kadrova REM-a i uređivačkih timova javnih servisa, ali i komisije za definisanje fer izbornih uslova. Kaže da su to nestranačke ličnosti i pozivaju vlast da se dogovore oko toga.

Međutim, Kerkovićeva dodaje da vlast beži od dijaloga jer im manjkaju argumenti.

Ko beži iz dijaloga? Onaj ko ima manje argumenata. Vlast beži, jer su svesni da su argumenti prešli kod opozicije - kaže Kerkovićeva.

Stvorena je atmosfera apsurda, smatra Petrovićeva, a Skupština se, dodaje, sa namerom pretvara u cirkus, da bi se obesmislio način ostvarivanja političkog života.

Opozicioni poslanici, ali i odbornici širom Srbije, bojkotuju rad Narodne skupštine i lokalnih parlamenata. Petrovićeva kaže da ima razumevanja za to.

Imam mnogo razumevanja za to. To jeste vid dozvoljene parlamentarne i demokratske borbe. Kad vi nemate pravo na repliku i slušate onoliku količinu amandmana, ja sam uvređena. Mi kao građani plaćamo to, a to je evidnetno akcija ometanja opozicionih poslanika - ističe Petrovićeva.

O medijima - čije slobode beleže vrtoglavi pad u Srbiji - ali i o protestima "1 od 5 miliona" u Nišu, gledajte u debati Južnih vesti "60 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lav

    23:30 // 18. 4. 2019.

    Nama sta tu novo da se kaze sve je odavno ispricano, ili jesi ili nisi lav.

  • ana st

    20:00 // 18. 4. 2019.

    od svih u politici u Nisu zvali ste Dveri i Kerkovicku. Ivana vam je odlican sagovornik, Dveri su smesne. Nijednu novu stvar nije rekla. blago nama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: