Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:45, 12. 2. 2020.

| Politika

Debata o bojkotu: Za jedne izbori cirkus, za druge prilika da "uzdrmani" SNS pobede u Nišu

Autor:A. KostićIzvor:Južne vesti

Da su građani u velikoj meri izgubili poverenje u političare, kao i da su izborni uslovi loši, neki su od zaključaka debate Južnih vesti sa predstavnicima SzS, Nove stranke i udruženja “Niš, grad koji volim”. Dok Dragan Stojadinović iz SzS kaže da ne bojkotuju izbore već sveopšte ludilo i da bi izlaskom izdali Sporazum sa narodom, sa njim se nije složio Šević koji kaže da bi se neizlaskom upravo izdao taj Sporazum sa narodom o borbi protiv aktuelne vlasti.

Stojadinović tvrdi da oni jesu spremni da izađu na izbore, ali ne na, kako je rekao, cirkus koji se sprema 26. aprila. Bojkot je već uspeo, smatra on, jer će ih sve bitne i relevantne parlamentarne stranke bojkotovati. Naredni izbori će biti izbori na kojima će se, kaže, glasati za ili protiv davanja legitimiteta Vučiću.

Ne bojkotujemo izbore, bojkotujemo sveopšte ludilo. Čeda Jovanović sa 0,2 % na prošlim izborima ima više prostora na televizijama nego sva opozicija zajedno. To sve govori o fer kampanji - kaže Stojadinović.

Za njega je činjenica da je Vučić smanjio cenzus i počeo da osniva razne koalicije sa Vacićem i drugima, kako kaže, pokazatelj reakcije vlasti na najavljen bojkot.

Sa druge strane, Udruženje građana Niš - grad koji volim ići će u izbornu trku na lokalu, kaže njihov predstavnik Milan Šević. Interesuje ih lokal, što je isključivo, smatra on, komunalna politika, kvalitet života građana i zbog toga će izaći na lokalne izbore.

Naša grupa građana polako formira logistiku i počinjemo pripreme za izbornu kampanju. Fokus je da motivišemo građane, mobilišemo ih da na izborima iskažu nezadovoljstvo. Nakon izbora, od kojih očekujem dobar rezultat, ne postoji nikakva mogućnost da budemo u bilo kakvoj koaliciji sa SNS i SPS - kaže Šević.

Da bi opozicija trebalo da ide na izbore u dve kolone, a da se kampanja radi zajednički, jer je neprirodno ići sa nesrodnim strankama u koaliciju, smatra Ivan Jovanović, potpredsednik Nove stranke. Konačnu odluku o izbornoj trci doneće nakon raspisivanja izbora, ali je njegov stav o bojkotu jasan.

Kao da smo turisti iz Švajcarske koji se bave politikom. Bojkot može da reši stvari samo u uređenim zemljama - jasan je Jovanović.

Ističe i da ga je pomalo strah dana izbora jer je, kaže, Vučić veliki manipulator sa sjajnim savetnicima.

Malo je imunih na njegovu hipnozu - smatra Jovanović.


Najavljena i nova predizborna koalicija

Na lokalu, kaže Šević, njegovo Udruženje građana ići će sa Banetom Jovanovićem i sa grupom "Niš, moj grad", sa Koalicijom za Niš, i sa bivšim predsednikom Opštine Pantelej Slavišom Dinićem koji će, kako kaže Šević, voditi listu na Panteleju.

Sa Banetom Jovanovićem me ništa ne povezuje, ali da bi borba za vlast bila uspešna, nekad mora da se povezuješ i sa nekim sa kim i ne deliš stavove. SNS je pogotovo u Nišu rasparčan, a bojkotom gubimo šansu da bar deo grada osvojimo, da uzmemo vlast u nekim opštinama i bojkotom im samo dajemo vremena da se oni preraspodele - kaže Šević.

Sagovornici u debati nisu se složili oko bojkota, ali jesu u jednom - niko od njih neće u koaliciju sa SNS.

Oko čega su još bili saglasni, a sa čim im se stavovi nisu poklopili, pogledajte u debati Južnih vesti na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran ristić

    23:33 // 14. 2. 2020.

    svaka čast stojadinoviću..konačno da se na političkoj sceni pojavi normalan čovek

  • Пилот

    08:31 // 14. 2. 2020.

    Идућа је година јубиларна, 25 година власти Банета Јовановића у Нишу.
    За четврт века шта ураде за Ниш ?/?

  • Bata V.Petrović, dipl. ing.

    21:02 // 13. 2. 2020.

    Nije li prezime dotičnog gospodina( Šević ), dovoljno zivopisno da GRAĐANI sasvim sigurno mogu znati šta ih očekuje ukoliko participira u vlasti.
    Kao što mogu znati šta ih očekuje ukoliko B.Jovanović uzme učešće u vlasti, s obzirom na asocijaciju na Bananu, a naročito njenu koru.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: