Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 17. 8. 2020.

| Politika

Dejan Tričković novi-stari predsednik Skupštine Vranja

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
dejan trickovic
Mandati potvrđeni odbornicima, foto: Milica Dejanović

Na konstutivnoj sednici za novog predsednika Skupštine grada Vranja, na predlog odbornika SNS-a koji čine većinu, izabran je Dejan Tričković koji je i u prošlom sazivu Skupštine obavljao tu funkciju.

Novoizabrani predsednik Skupštine zahvalio se na poverenju i rekao da će u narednom periodu sve aktivnosti biti usmerene na razvoj grada, stvaranje ambijenta za ostanak mladih, kao i vraćanje onih koji su otišli.

skupština vranje Foto: Milica Dejanović Nakon verifikacije mandata, polaganja zakletve i izbora predsednika Skupštine, za sekretara Skupštine grada izabran je diplomirani pravnik Marko Tričković.

Pre toga, ostavke su na odbornička mesta zbog, kako je rečeno, nespojivosti funkcija, podneli Marko Tričković i Dušan Aritonović sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu", Branimir Stojančić, Suzana Mišić Stanković i Milena Marinković, sa liste "Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije - SPS", Vesna Petrović sa liste "Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija JS", kao i Ivana Tasić sa liste GG "Srpska desnica Vranje – od naroda za narod".

Očekuje se da u narednom četvorogodišnjem mandatu na mestu gradonačelnika bude opet dr Slobodan Milenković, dok je kandidat za njegovog zamenika dosadašnja većnica za kulturu Zorica Jović.

Inače, u novom sazivu vranjske Skupštine biće 38 predstavnika Srpske napredne stranke, 6 odbornika Jedinstvene Srbije, 8 predstavnika Socijalističke partije Srbije i 13 iz Srpske desnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: