Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 13. 3. 2016.

| Politika

Demokratama u Leskovcu listu potpisivali i maloletnici

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
DS-Leskovac.jpg
Koaliciji oko DS-a dat je rok od 48 sati da otklone nedostatke sa potpisima predatim u petak; foto: D.M.

Iako je koalicija oko DS-a još listu odborničkih kandidata predala još u petak, Gradska izborna komisija dala joj je 48 sati da otkloni nedostatke, nakon što je utvrđeno da su listu potpisima podržali i maloletnici i ljudi kojih u biračkom spisku uopšte nema.

Demokratama je falilo još 87 potpisa birača kako bi mogli da predaju listu, a prema rečima Milana Popovića, člana Gradske izborne komisije, ustanovljeno je pedesetak nevalidnih potpisa među kojima je bilo čak i potpisa maloletnika.

Desetak potpisa birača su od onih kojih uopšte i nema u biračkom spisku, a zapazili smo i nekoliko potpisa maloletnih Leskovčana. Pored toga, s obzirom da je koalicija oko DS-a predala punu listu sa 75 kandidata, moraju da skupe 2.250 potpisa – kaže Popović za “Južne vesti”.

S obzirom da su listu predali u petak, dat im je rok od 2 dana za otklanjanje nepravilnosti, a u Demokratskoj stranci tvrde da su jutros predali sve ispravke i da čekaju da GIK potvrdi listu.

Jutros u 10 sati smo predali preko 100 validnih potpisa. Sednica GIK-a je sutra u 8 ujutru i očekujemo da potvrde listu – kažu u Demokratskoj stranci.


Stojanović kandidat za gradonačelnika

Koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke čine i Reformistička stranka, Pokret Pravda i razvoj, Narodni pokret Srbija, ali i Liga za jug koju predvodi privrednik Goran Stojanović.

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Leskovca je Saša Stojanović iz DS-a.(/slika2)

On ističe da je namera ove koalicije da sa skine “nesposobnu i bahatu vlast i Leskovcu vrati prekopotrebno i poštovanje i samopoštovanje”.

Zahvaljujemo svim građanima Leskovca koji su potpisima podržali našu listu, uprkos pretnjama gubitka posla, ucenjivanju i zastrašivanju svih vrsta. Našim političkim protivnicima poručujem da se prave demokrate i njihovi prijatelji nikad nisu plašili onih kojima zakon leži u topuzu - kaže je Stojanović.

Dodaje da je svaki potpis na ovoj listi potpis protiv mraka i protiv straha, protiv nezaposlenosti i protiv gladi, protiv odlaska mladih zauvek iz ovog grada, ali i, kako tvrdi, "protiv nesposobne politike SNS-a i njegovih političkih satelita na čelu sa Goranom Cvetanovićem“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: