Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 3. 9. 2019.

| Politika

Demokrate sumnjaju da će tender za javni prevoz u Nišu biti namešten

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ds press foto A.S
Sumnjaju da će tender biti namešten; foto: A. S.

Samo dva prevoznika, ugovor na čak 7 godina, EURO 3 motori i subvencije od 350 miliona dinara godišnje bude sumnju kod lidera Demokratske stranke (DS)u Nišu Miodraga Stankovića da će tender za javni prevoz u Nišu biti namešten. Tome dodaje i činjenicu da nije bile javne rasprave, kao i da ni on kao odbornik nije imao uvid u studiju koja definiše pomenute kriterijume.

Grad Niš je pripemio plan o novom gradskom prevozu, koji bi trebalo da počne da se realizuje 1. februara 2020. godine. Do tada bi trebalo da se sprovede tender i da se potpišu ugovori o javno-privatnom partnerstvu sa samo 2 prevoznika.

Za Stankovića sve to otvara sumnju za neka nova nameštanja.

Kako sami kažu, prethodni tender za izbor prevoznika za prevoz građana Niša «nije dao željene rezultate» pa će sada pripremiti novi. Da se podsetimo samo da su 2014.god za prethodni tender najviši gradski funkcioneri štelovali kriterijume, prilagođavajući ih određenim prevoznicima. E pošto je aerodrom otet, ostaje pitanje šta želi sadašnje rukovodstvo, koje privatne firme žele da “žive”? Naravno na račun građana Niša i to narednih sedam godina… - kaže Stanković.

ds press2 foto A.S Najavljuju da će nadležni odgovarati ukoliko budu štetni ugovori; foto: A. S.Sve je odrađeno, tvrdi Stanković, bez javne rasprave.

Sprovode javne rasprave o manje bitnim stvarima i koriste ih za slikanje i skrivanje iza javnih rasprava, a kada je ovako važna stvar u pitanju, nema javne rasprave. Verovatno zato što se već pripremljeni i dogovoreni uslovi sa nekim novim prevoznicima za koje izgleda i ovo rukovodstvo “želi da žive”, neće poklopiti sa željama građana Niša. A za avio-linije znamo, žele da živi “Er Srbija” - zaključuje Stanković.

Prvi čovek niških demokrata postavio je nekoliko pitanja gradskoj vlasti među kojima je i ono koje muči mnoge Nišlije, a to je zbog čega je u planu da autobusi imaju EURO 3 motore, a ne EURO 4, EURO 5 ili zašto nisu u planu autobusi na gas kako bi sačuvali životnu okolinu.

Na sva ova pitanja nema odgovora, jedino što znaju da kažu je “javni interes”. Izgleda da im je najbitniji interes javnih funkcionera ili određenih firmi, ali to nikako nije i javni interes građana - zaključuje predsednik GO DS.

Stanković zaključuje da će nakon prvih fer izbora, kada se, kako kaže, desi promena vlasti, biti ispitani svi ugovori koje je sklopila koalicija okupljena oko SNS. Ukoliko se utvrdi da su bili štetni po građane i građanke, nadležni že morati, tvrdi on, da odgovaraju pred zakonom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boki

    09:13 // 4. 9. 2019.

    Nema šta da se sumnja.Biće namešten i tačka.Gde su rezultati prethodnog tendera? jel je bio namešten?Jel neko dobio džipa?Jel neko dobio stan?Jel neko odgovarao?naravno da nije niti hoće.Sada je mnogo veća lova u pitanju,Mnogo manja konkurencija(mali igrači ispadaju).Ova dva igrača će unapred podeliti teritoriju i to je to.

  • djole

    22:36 // 3. 9. 2019.

    Rece Miodrag-ljuti opozicionar, inace saradnik direktora u vodovodu.
    Vrlo kontradiktorno!

  • Pera

    21:11 // 3. 9. 2019.

    Razmisljam svojom glavom. Nijednu vlast nisam kompletno podrzavao, nikada! Vlast me nikada nije toliko nervirala, glasa ih narod, oni im vracaju za to.. i to je to, trazili ste gledajte. Medjutim, cim procitam tekst o zabrinutosti opozicije za gradjane odmah se iznerviram. Odmah se setim kad su oni bili vlast, njihovih tendera... Sto se tada nisu brinuli za te iste gradjane, vec ih se sad sete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: