Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:02, 21. 10. 2015.

| Politika

Demokratska stranka protiv uništavanja murala u Grdelici

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
stojanovic-DS.jpg
Oštra kritika Stojanovića na račun naprednjaka; foto: JV

Leskovačka Demokratska stranka poručila je vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci da “drži dalje ruke od kulture”, a povodom nedavne najave da će se prekrečiti mural slikara Joškina Šiljana na Domu kulture u Grdelici.

Potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu Saša Stojanović kazao je da je kulminacija bezobrazluka lokalne vlasti pokušaj da se prekreči mural na Domu kluture koji je naslikan pre 10 godina.

Znamo da Goran Cvetanović i lokalni SNS vlastodršci ne znaju šta je kultura i da bisere umetnostu ne treba bacati pred njih jer je epilog unapred poznat - ocenio je Stojanović na konferenciji za novinare.

On je polemisao i sa izjavom gradonačelnika Cvetanovića u vezi sa muralom.

Šta znači izjava da se na tom mestu “okupljaju mladi koji slušaju čudnu muziku i koriste opojna sredstva”? Zamislite da DS traži da se svakog dana kreči zgrada Opštine samo zato što u lokalnom parlamentu svaki dan slušamo gomilu naprednjačkih gluposti, uključujući beskrajne monologe Gorana Cvetanovića - kazao je Stojanović.

Njegova poruka koju je istakao je “Dalje ruke od kulture i umetnosti, nesposobni SNS politikanti”.

Stojanović je pod terminom kulture uvrstio i seču drveća ispred leskovačkog Muzeja radi “betonskog monstruma“, uz još jednu poruku i pretnju protestima.

DS se nada da im neće pasti na pamet da slučajno taknu glavni gradski park. U suprotnom, obećavamo lokalnoj vlasti da će ceo Leskovac izaći na ulice da brani poslednje ostatke grada od bahatosti SNS-a i lokalne vlasti – kaže Stojanović.

On je i letošnji prekid koncerta Vasila Hadžimanova u Leskovcu stavio „na dušu SNS-a”, a na konstataciju “Južnih vesti” da je koncert ipak prekinula policija posle ponoći na zahtev građana, ponovio je da to sve ide na dušu SNS-a, budući da, po njegovim rečima, "i lokalnu i republičku vlast drži ta stranka pod čijom ingerencijom je i policija”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar mijic

    11:24 // 22. 10. 2015.

    Pa oni su ga krecili nekoliko dana, kad ste protiv sto ga telima niste branili, hrabri branioci demokratije, nego samo trucate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: