Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 8. 3. 2024.

| Politika

Demokratska stranka u Nišu imaće stranačke izbore - "očistili smo se od loših ljudi"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
demokratska stranka
Ponovo formiraju Gradsju odbor; foto: Ljubica Jocić

Kako bi “spremno” dočekali predstojeće izbore, Demokratska stranka će 30. marta izabrati predsednika i članove Gradskog odbora u Nišu. Kako kažu iz DS-a, nakon što su stranku “očistili od loših ljudi” stekli su se uslovi da ponovo formiraju Odbor u Nišu i izađu na lokalne izbore.

Sanja Miladinović Čuvali smo jezgro Demokratske stranke u Nišu; foto: Demokratska stranka Merošina Nakon raskola u Nišu i par godina stagnacije, Demokratska stranka ponovo formira Gradski odbor u Nišu. Kako kaže predsednica Organizacionog odbora Sanja Miladinović, nakon što se Demokratska stranke “očistila od loših ljudi” ponovo će aktivno učestvovati u niškoj politici.

Čuvali smo jezgro Demokratske stranke u Nišu, mnogi ljudi su napustili stranku, okoristili se o nju, ali danas je stranka ideološki čista, na idejama Zorana Đinđića. Ono što je dobro je da se Gradski odbor očistio od loših ljudi, ja im se ovim putem zahvaljujem na tom činu i nadam se da ćemo DS vratiti na fundament demokratije i da će se u toj organizaciji naći iskreni borci protiv sistema koji nam je zarobio sve institucije - ističe Miladinović.

Na pitanje zašto godinama Demokratska stranka nema Gradski odbor u Nišu, Miladinović odgovara da je na čitavoj političkoj sceni u Srbiji je bila konfuzija.

Na opozicionoj političkoj sceni bilo je mnogo preletanja, kupovine, straha među ljudima, tako da smatram da je ovo pravi trenutak. Smatram da će DS, pogotovo sada ovako očišćena, jedina stranka koja je očišćena, koja je na svom primeru je izvršila lustraciju, izabrati najbolje što ima, a DS je uvek imao više kandidata za predsednika - kaže Sanja Miladinović.

Demokratska stranka će sigurno izaći na lokalne izbore u Nišu, potvrđuje Miladinović, a nakon izbora predsednika i članova Gradskog odbora znaći se i da li će izaći samostalno ili u okviru neke opozicione koalicije.

U toku su razgovori sa svima koji su zaista iskreni opozicionari i protivnici kriminalnoj vlasti. Novo rukovodstvo će raditi onako kako je u interesu Nišlije. Mi ćemo učestvovati, to je jasno, ali gledaćemo put koji će se boriti protiv sistema koji je kriminal i korupciju spojio u jedno - ističe Miladinović.

Podsetimo, 2020. godine u Demokratskoj stranci u Nišu došlo je do podele na dve struje, dotadašnji lider, a sadašnji odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković napustio je stranku, Gradski odbor je raspušten, a deo demokrata preselio se u novi dom u Poslovnom centru Ambasador, gde se i danas njihove prostorije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Malena

    22:26 // 31. 3. 2024.

    Sram vas bilo. Postali ste Autokratska stranka, a ne Demokratska. Niko ne sme da misli svojom glavom. Nameštaljke, saplitanja, toga se još niste otarasili. Da ne pričam o tome što vas niko ne doživljava ozbiljno, a u medijima ne postojite.

  • Zoran Stefanović

    16:52 // 11. 3. 2024.

    "od koga ste se očistili, vrhuška čas levo pa desno menjali stranke ko kuče.........

  • Molimo te

    14:09 // 10. 3. 2024.

    Samo nemoj da pricas o Zoranu Djindjicu jer DS sada nije ni blizu njegove ideje i politike! Medju ljudima koji su napustili stranku ima i onih koji su radili sa njim, i koji su upravo zbog napustanja njegove ideje i politike izasli iz stranke.
    Najbolje je da se drzis svoje Merosine!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: