Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 31. 3. 2024.

| Politika

Demokratska stranka u Nišu posle četiri godine izabrala svoje rukovodstvo

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Demokratska stranka Niš
Demokratska stranka u Nišu je juče nakon četiri godine povereništva izabrala svoje rukovodstvo; foto: Ljubica Jocić

Nakon četiri godine povereništva Demokratska stranka u Nišu je izabrala svoje rukovodstvo i 13 članova stalnog sastava Gradskog odbora, a za predsednika je tesnom većinom izabran Srbobran Branković, specijalista urologije Opšte bolnice u Aleksincu. On za Južne vesti kaže da Demokratsku stranku u Nišu očekuje intenzivan rad i spremanje za lokalne izbore.

Srbobran Branković Srbobran Branković novi je predsednik Demokratske stranke u Nišu; foto: privatna arhiva Nakon što su stranku “očistili od loših ljudi”, kako su ranije rekli u DS-u, stekli su se uslovi da ponovo formiraju Odbor u Nišu i izađu na lokalne izbore. Za tri glasa više za predsednika Gradskog odbora u Nišu izabran je Srbobran Branković koji skoro 24 godine radi u Opštoj bolnici u Aleksincu na Urologiji.

Izbori su protekli u korektnoj atmosferi, konstituisali smo Gradski odbor posle više godina povereništva. Počinjemo da radimo punog intenziteta i spremamo se za naredne lokalne izbore. Nastupićemo sa našim partnerima iz opozicije - rekao je Branković.

Za članove stalnog sastava Gradskog odbora kandidovao se 31 kandidat, a nakon unutarstranačkog izbornog procesa biće izabrano 13 članova.

Sanja Miladinović, predsednica Organizacionog odbora za unutarstranačke izbore u Nišu, navela je da je DS imao "unutarstranački praznik demokratije".

Podsetimo, 2020. godine u Demokratskoj stranci u Nišu došlo je do podele na dve struje, dotadašnji lider, a sadašnji odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković napustio je stranku, Gradski odbor je raspušten, a deo demokrata preselio se u novi dom u Poslovnom centru Ambasador, gde se i danas njihove prostorije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Babusnica

    11:32 // 1. 4. 2024.

    Drzi se DS vlasti uz SNS u Babusnici.Beogradski odbor ne raspusta opstinski odbor u Babusnici.Inace i prethodni predstavnik DS u Babusnici ih napustio i otisao u SNS,danas je u SPS.

  • dr Jakov Zlatar

    22:49 // 31. 3. 2024.

    Čak su i pozvali kandidata koji je izgubio i zavitlavali ga pred svima.

  • Alex

    21:39 // 31. 3. 2024.

    More i vi ste isti kao i nazadna sekta. Nismo vas zaboravili. Neka hvala, tražimo nova lica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: