Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 26. 6. 2019.

| Politika

Deo leskovačke opozicije se vratio u skupštinske klupe

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
grupa za leskovac zajedno
Odbornici grupe Za Leskovac zajedno učestvuju u današnjem zasedanju, foto: B. Antić

Odbornici grupe "Za Leskovac zajedno" učestvovaće u današnjem zasedanju Skupštine jer, kako kažu, žele da debatuju o pojedinim odlukama o kojima bi inače vladajuća većina ćutala. Odbornici Demokratske stranke i Pokreta "Dveri" i dalje bojkotuju rad lokalnog paralmenta.

Nakon 3 sednice, grupa "Za Leskovac zajedno" vratila se u parlament, a prema rečima odbornika Nenada Zdravkovića, tu odluku su doneli jer se na prethodnim sednicama o određenim odlukama nije ni diskutovalo, a to ne žele da dozvole.

Želimo da osvetlimo određene probleme, da građani Leskovca otvoreno saznaju šta se sve ovde radi. Mi ćemo prisustvovati ovoj sednici, što ne znači definitivni povratak u Skupštinu – kaže Zdravković.

Sa druge strane, rad parlamenta i dalje bojkotuje deo opozicionara, a prema rečima Saše Stojanovića iz DS-a, ne žele da o važnim stvarima prividno debatuju i time daju legitimitet odlukama koje se donose. opozicija leskovac Deo opozicionara i dalje van skupštinskih klupa, foto: B. Antić

Nemamo nameru da dajemo legitimitet cirkusu Gorana Cvetanovića i SNS-a, ali i ne želimo da budemo saučesnici u još jedoj legalizovanoj pljački građana Leskovca – kaže Stojanović.

O svim problemima, kažu odbornici koji bojkotuju rad parlamenta, govoriće na konferencijama, ali ne i za skupštinskom govornicom.


Problemi sa sistemom na samom početku

Današnje zasedanje počelo je negodovanjem opozicionara zbog lošeg rada sistema elektronskog parlamenta. Umesto sa mesta, deo odbornika se obraća sa govornice jer im ne rade tablet računari i mikrofoni. odbornici leskovac Elektronski sistem ne radi kako treba, foto: B. Antić

Odbornik Nenad Zdravković kaže da je nečuveno da sistem i dalje ne funkcioniše kako treba.

Evo, meni ne radi tablet, dok Vi predsedniče Skupštine pričate, ja moram da palim i gasim 3 puta. Ovo je stvarno nečuveno – rekao je Zdravković.

Odbornici ne vide ni vreme koje se meri, zbog čega su opozicionari negodovali, jer se njima, kako kažu, mikrofon isključuje kada istekne 3 minuta, a predstavnicima vlasti se dopušta da pričaju koliko žele.

Današnjem zasedanju, od 75, prisustvuje 62 odbornika, a još nije usvojen dnevni red.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kika

    16:01 // 26. 6. 2019.

    Ovi su isti kao ovi Nis moja kuca ! Samo se ceka pogodba.Sta ce im se dati.Tvrdi pregovori.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: