Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 30. 3. 2021.

| Politika

Deo meštana Perutine se pobunio jer je samo SNS kontrolisao izbore za Mesnu zajednicu, reagovala i policija

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
RIK saopštio konačne rezultate
Bunt meštana tokom izbornog dana; foto: A. K.

U selu Perutina u Opštini Doljevac, gde je nešto više od 100 birača, u nedelju su održani izbori za Savet mesne zajednice, koje je obeležio i incident jer je došlo do sukoba između 56-godišnjaka i članova Izborne komisije. Do bunta dela meštana je došlo jer su, kako navode neki od njih, izbore kontrolisali samo oni koji imaju člansku kartu SNS, a ne i predstavnici liste građana. Međutim, iz Izborne komisije poručuju da je odlukom propisano da odbornička grupa u Skupštini predlaže članove biračkog odbora, što je u ovom slučaju SNS.

Izborna nedelja je u Perutini izgledala je neuobičajeno, meštani kažu da je bilo gužve, ali i incidenata, što su potvrdili Južnim vestima u policiji.

Došlo je do verbalnog sukoba između 56- godišnjeg muškarca i članova Izborne komisije. Policija je izašla na lice mesta, obavila je razgovor sa prisutnim licima i konsultovano je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, koje se izjasnilo da u ovom događaju nema elemenata krivičnog dela, već prekršaja – navode iz policije.

Dodaju i da je protiv 56-godišnjaka podneta prekršajna prijava iz Zakona po javnom redu i miru. Iako je malo birača, jedan deo njih nije želeo da, kako navodi jedan meštanin, izbori budu pokradeni, jer su kontrolori bili samo ljudi iz stranke koja je na vlasti. doljevac Incident jer su izbore kontrolisali samo SNS-ovci; foto: FB strana SNS Doljevac

Opština Doljevac je samo jednoj listi kandidata omogućila da imaju na glasačkom mestu svoje kontrolore i oni su jedini članovi izborne komisije na glasačkom mestu, dok je grupi građana druge liste onemogućeno da njihovi posmatrači i neko iz njihovih redova budu prisutni na glasačkim kutijama s namerom da pokradu izbore i da navodno dobiju 100% glasova – navodi on.

Međutim, sekretarka Izborne komisije Gordana Cvektović ističe da su stanovnici Perutine loše razumeli kako je aktima uređeno predlaganje biračkih odbora.

Oni su shvatili kao da su izborna lista i da imaju posebne biračke odbore, međutim, odlukom je propisano da odbornička grupa u Skupštini predlaže članove biračkog odbora, a u našoj Skupštini je jedna odbornička grupa obrazovana, a to je odbornička grupa Srpske napredne stranke i tako je na njihovom predlogu i obrazovan birački odbor – naglašava Cvetkovićeva.

Dodaje da su nakon incidenta izbori u selu Perutina protekli bez nepravilnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • baki

    14:43 // 30. 3. 2021.

    Identična situacija je bila i u Šainovacu, nisu obavestili građane da je glasanje, zvali samo članove SNS-a i sami brojali glasove. Međarci= mafija.

    • Boki

      15:22 // 30. 3. 2021.

      @baki, da znaš i to debela mafija.Spremni su na sve.

  • SNS za uvek

    14:12 // 30. 3. 2021.

    Аco Srbine pobeda pobeda nece zute lopuze nikad vise na vlast

  • Čudesni dribling

    13:01 // 30. 3. 2021.

    Ja imam poverenja da će KOZA da sačuva KUPUS, a vi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: