Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 8. 2. 2019.

| Politika

Deo odbornika u Žitorađi "odbegao" nezadovoljan radom poverenika SNS

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sednica-zitoradja-foto-ljmitic
Puno "preletanja" u Žitorađi; foto: Lj. M.

Nezadovoljni lokalnim rukovodstvom Srpske napredne stranke i opštine, sednicu SO Žitorađa napustili su odbornici SNS-a, njih trojica, zatim jedan iz SDS-a koji podržava vlast, a iz sale je sa njima na početku sednice izašao i jedan odbornik opozicije.

"Odbegli“ odbornici nisu ni sačekali početak rasprave u lokalnom parlamentu. Kažu da još ne mogu precizno da definišu kako će dalje delovati, ali jesu definisali razlog nezadovoljstva - poverenik SNS-a u Žitorađi Marko Milenković.

Kažu da za nefunkcionisanje vladajuće većine u Skupštini opštine krive upravo Milenkovića, koji je 2016. dobar izborni rezultat ostvario sa Srpskom radikalnom strankom, pa sa svojih 8 odbornika promenio dres i prešao u SNS.

Prelazak iz radikala u naprednjake Milenković je za kratko vreme "naplatio“ funkcijom u Ministarstvu prosvete i to kao državni sekretar, a na funkciji je stranačkog poverenika.

ZITORADJA-opstina-ulaz foto: Lj. M.Goran Stojković sa liste SDS-a Borisa Tadića, koji je do danas podržavao vladajuću većinu, tvrdi da je na ovoj sednici samo kulminiralo nezadovoljstvo koje već dugo traje.

Mi ni na prošloj sednici nismo podržavali odluke većine, a sada smo rešili da ne učestvujemo u njihovoj samovolji i radu. Videćemo kako ćemo dalje nastupati – kratko je prokomentarisao Stojković.

On pojašnjava da su ostala 3 odbornika koja su rešila da se usprotive vladajućoj većini iz SNS i da je ovo samo početak nezadovoljstva koje se širi među odbornicima.

Očekujemo da nam se u narednom periodu pridruži još neki odbornik, ali videćemo kako će sve to biti – dodaje Stojković.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević tvrdi da je reč o odbornicima koji su "preleteli“ iz Demokratske stranke u SNS i na koje vladajuća koalicija nikada nije ozbiljno ni računala.

Što se tiče lokalne vlasti i SNS, mi imamo ubedljivo stabilnu većinu, a odbornici koji su nezadovoljni su bivši članovi DS koji su se nakon izbora učlanili u SNS. Oni su bili tu i nekada nas podržavali, nekada ne, ali se nikada nismo oslanjali na njihov glas – rekao je predsednik Stanojević.

Inače, izvornu koaliciju i vladajuću većinu nakon izbora 2016. godine, formirali su Srpska napredna stranka (11), Socijalistička partija Srbije (3) i Srpska narodna partija Nenada Popovića sa 3 odbornika, što je tada bilo ukupno 17 od 31 odbornika u lokalnom parlamentu.

U opoziciji su ostali radikali sa 8, kao i Nova Srbija, Tadićev SDS i Demokratska stranka sa po 2 odbornika.

Međutim, samo nekoliko meseci nakon toga, 8 radikala postaju deo vladajuće većine, kao i većina odbornika ostalih stranaka koje su prešle cenzus.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tomić

    04:51 // 9. 2. 2019.

    Smešno je čuti da je uzdrman rad SO Žitorađe zbog 4 odbornika koji su iz DS-a i SDS-a došli u SNS nadajući se da će voditi glavnu reč. Naravno pošto se opština uspešno oporavlja posledica njihove vladavine i sve brže razvija, njima ne odgovara jer su gurnuti ne u drugi već dvadeset drugi plan. Inače SNS ima većinu sama a u vlasti participira još i SPS i SNP, tako da je ova vest bezznačajna.

  • Žimi moj Voja

    01:27 // 9. 2. 2019.

    Eeeee, pa ja te 2016 rekoh da će im upravo ti preletači Muzikant, Gandi, Dopka, Manac.... doći glave, dok su takoreći osnivače i iskrene simpatizere SNS-a brže bolje najurili iz stranke ili su oni istu sami napustili, videvši sa kakvim kremom imaju posla....

  • 1#300000000

    19:39 // 8. 2. 2019.

    Ex predsednik, inače među prvima preleteo iz SDS u SNS, u nadi da će postati poverenik, umesto Muje, koga je još 2016.potkopavao sa nekolicinom onih koji su sve partije promenili. Koji deo vam nije jasan?Sada kada je samo običan član, nije zadovoljan. Ima toliko partija, a nije mu ni prvi put. Pa, neka mu je sa srećom. Dok je primao naknadu kao odbornik, bio je zadovoljan!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: