Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 24. 5. 2019.

| Politika

Predsednik parlamenta o opoziciji koja je napustila sednicu: Pirote, kuku lele!

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Trojica odbornika napustila sednicu
Trojica odbornika napustila sednicu; foto: Lj. F.

Zbog toga što je predsednik Skupštine Pirota Milan Popović odbio da na dnevni red današnje sednice uvrsti nove tačke koje se odnose na davanje zemljišta investitorima mini-hidroelektrana i nedostavljanje informacija o gradskim tenderima, trojica odbornika opozicione grupe Najbolje za Pirot napustila su zasedanje lokalnog parlamenta. Predsednik parlamenta kaže da ako su oni najbolje za Pirot, može samo da kaže: "Pirote, kuku lele".

Žarko Todorović, Ivan Jovanović i Zoran Stojanović u znak protesta napustili su sednicu, a šef odborničke grupe Todorović najavljuje da će se žaliti Ministarstvu za lokalnu samoupravu, ali i da će obavestiti institucije Evropske unije.

Tražili smo dokumentaciju u vezi analize budžeta za prošlu godinu, a koje se odnose na realizovane tendere. Nisu nam dali informacije od javnog značaja, niti su nam dali dokumentaciju kao odbornicima skupštine. Ovo je samovlašće i kršenje zakona - kaže Todorović.

Opozicija je predložila 9. tačaka koje nisu ni uzete u razmatranje, a odbornici su tražili i informacije o davanju zemljišta za prolazak cevovoda za mini-hidroelektrane u selima Jelovica i Dojkinci.

Todorović dodaje da je vlast dužna da im da informacije po zakonu, te da u Pirotu “vlada apsolutno ćutanje vlasti u vezi sa njihovim radom”.


Vlast: Opozicija se promoviše pred naredne lokalne izbore

Predsednik Skupštine Milan Popović rekao je da nije prihvatio dopune dnevnog reda jer je procenio da to nije u interesu Skupštine.

To je moje pravo kao predsednika Skupštine po članu 52. gde mogu da procenim da li Skupština treba ili ne da raspravlja o nečemu. Oni su dopunu dnevnog reda tražili za ono za šta su već tražili odgovore od lokalne uprave, na šta im je načelnik i odgovorio - rekao je Popović.

Tu nije stao, već je ocenio da je čin napuštanja sednice opozicionih odbornika promocija pred naredne lokalne izbore. Popović komntarisao napuštanje sednice dela opozicije Popović komentarisao napuštanje sednice dela opozicije; foto: Lj. F.

Napustili su sednicu jer više od toga i ne znaju. Oni se nazivaju Najbolje za Pirot, ali ako je to nešto najbolje za Pirot, onda mislim “Pirote, kuku lele”. Mislim da su oni u ovom slučaju najgori - iskomentarisao je Popović.

Naredne lokalne izbore, koji su predviđeni za 2020. godinu, pominjao je i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić koji je rekao da mu je žao što su odbornici napustili sednicu jer je ona mesto gde se sučeljavaju mišljenja.

To je njihov način političke borbe, preporučujem im da sa svojim stavovima izađu na sledeće lokalne izbore, da vidimo koliko je njihova snaga i da li će ponovo ući u skupštinu. Oni su na prošlim izborima bili deo SNS-a, odakle su isterani, a onda su promenili svoje ime - rekao je Vasić.

Na sednici Skupštine usvojen je i završni račun gradskog budžeta za 2018. godinu, koja je završena sa suficitom jer se, kako je obrazložila načelnica za privredu i finansije Jagoda Šnele, uštedelo prilikom javnih nabavki.

Odbornici su usvojili i Koncesioni akt za javno-privatno partnerstvo za gradski i privatni prevoz i Program zaštite životne sredine za period od 2019 do 2023. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hedona Hedonić

    16:57 // 25. 5. 2019.

    U Pirotu kao i u Šapcu vlast je katastrofalna, a SPS samo da pravi kolacije.

  • Roki

    13:17 // 25. 5. 2019.

    Bolje bi bilo ovima iz opozicije da nešto pametno rade,a ne samo da kukaju.

  • Ivan

    13:15 // 25. 5. 2019.

    Milan Popovic - turizmolog, dobio diplomu u 50-tim godinama zivota kaze da je njegovo pravo da proceni sta je u interesu grada. Stvarno strucnjak, nema sta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: