Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 9. 9. 2019.

| Politika

Deo opozicije ukazuje na nepravilnosti u Medveđi i traži poništavanje izbora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Opština Medveđa
Opozicija traži da se izbori ponove; Foto: Screenshot medvedja.org.rs

Funkcionerska kampanja, snimanje štampanja listića, asfaltiranja u izbornoj nedelji, pritisci, medijska blokada i ucene, samo su neke od stvari na koje je ukazao deo opozicije, a koje su se, kako kažu, dešavale u Medveđi, pa zbog toga traže da se izbori ponište. Tome dodaju i džipove bez tablica koji su obilazili ovo mesto u danu glasanja.

Najglasniji je lokalni Pokret za razvoj Medveđe koji ukazuje na nepravilnosti koje su pratile izbore u ovoj Opštini na jugu Srbije.

Ovim povodom mi predlažemo da se izbori ponište jer je doveden u sumnju izborni postupak zbog broja glasačkih listića, zbog funkcionerske kampanje, zbog medijske blokade, zbog ucena kod zaposlenih, zbog podele paketa iz Crvenog krsta, zbog snimanja liste korisnika narodne kuhinje i socijalne pomoći - kažu u Pokretu.

Nađa Stošić, aktivistkinja Dveri, bila je u Medveđi u predizbornoj kampanji, kako bi prema njenim rečima, ova stranka proglasila bojkot, a tvrdi da su nju i stranačke kolege tamo sačekali “Vučićevi batinaši koji su rasterivali ljude i ponašali se bahato”.

Meni su pokušali da oduzmu telefon da ne bi snimala i psovali su me, čemu svedoče i snimci koje posedujem. Mog saborca iz Dveri Niš su gurali, vređali ga najvulgarnije i pretili mu. Tako je izgledala Medveđa pre par dana, a videli smo kako izgleda na dan izbora. Džipovi koji patroliraju ulicama u koloni, neki i bez tablica - rekla je Stošićeva.

Ovu opštinu na jugu Srbije prethodnih nedelja, za razliku od prethodnih godina, posetili su brojni minisitri, a predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić održao je miting u lokalnoj sportskoj hali. Podrška na tribinima bili su naprednjaci iz okolnih mesta koji su u Medveđu putovali autobusima.

Lider Srpske desnice Miša Vacić se na društvenim mrežama pohvalio kako prisustvuje štampanju glasačkih listića, a imao je i uvid u spisak korisnika Crvenog krsta zbog čega je Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti pokrenu postupak nad ovom organizacijom.

Predlog Pokreta za Medveđu je da se sačeka promena izbornih zakona, pa onda ponovo da se glasa.

Kao racionalna opcija, predlažemo da se poništavanjem izbornog procesa ne objavljuju rezultati, već da se predloži hitno uvođenje privremene uprave oročene do promene izbornog zakonodavstva u Srbiji, koje se očekuje do maja 2020. godine - predlažu iz Pokreta.

Podsetimo, nakon političke krize u Opštini Medveđa, raspisani su i održani vanredni lokalni izbori. Savez za Srbiju ih je bojkotovao, a svih 6 stranaka koje su učestvovale prešle su cenzus.

Rezultati su objavljeni još sinoća, a najviše glasova dobila je lista Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić - zato što volim Medveđu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mimi

    12:53 // 10. 9. 2019.

    Opozicija ne zna šta će da radi zato što je doživela još jedan neuspeh, pa smišlja gluposti!

    • lola

      21:25 // 16. 9. 2019.

      Opozicija nije ni učestvovala na izborima pa nije mogla ni da doživi neuspeh. Sa takvim lopovlukom i nemoralom teško se je boriti zahvaljujući takvima kao što ste vi glupi botovi.

  • Zana

    10:52 // 10. 9. 2019.

    Bilo je pitanje trenutka kada cemo saznati sta je opozicija sislila d aopravda neuspeh. Da sam na njihovom mestu bilo bi me sramota.

  • Aco

    07:28 // 10. 9. 2019.

    Nije bilo nepravilnosti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: