Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 8. 6. 2020.

| Politika

Devet lista za izbore u Pirotu, moguća i deseta

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
izbori
Više lista od prošlih izbora; Foto, ilustracija: A.K.

Rok za podnošenje izbornih lista istekao je, a Gradska izborna komisija u Pirotu potvrdila je 9 izbornih lista koje će se naći na glasačkom listiću 21. juna. Lista "Glas naroda - Dušan Mitić" ima rok do večeras da ispravi nedostatke koje je uočila komisija po predaji liste.

Srpska radikalna stranka poslednja je predala svoju listu za lokalne izbore u Pirotu, a uočene nepravilnosti radikali su ispravili na vreme i u ponedeljak, 8. juna Gradska izborna komisija proglasila je validnom ovu listu.

Nosilac liste je Nataša Potić, a SRS je predao listu sa 19 kandidata za odbornike, koju je svojim potpisima podržalo 610 Piroćanaca.

Kako kaže predsednik Gradske izborne komisije Jovan Milenković, Mitićeva Grupa građana “Građani za uspostavljanje vladavine naroda” ima rok do večeras u 11 sati da dostavi dodatne potpise.

Inače, Mitić je u prethodnom mandatu bio odbornik u pirotskom parlamentu sa Pirotskom novom snagom.

Ukoliko se usvoji i njegova lista, građani će moći da biraju između 10 opcija, što je za 2 liste više u odnosu na prethodne lokalne izbore 2016. godine.

Na ovogodišnjim izborima neće biti Koalicije za Pirot aktuelnog gradonačelnika Vladana Vasića, koja se utopila u Srpsku naprednu stranku, a naprednjaci su prvi predali listu i, kao i u čitavoj Srbiji, naći će se pod rednim brojem 1.

Drugi na listi u Pirotu su socijalisti koje predvodi aktuelni Vasićev zamenik Vidojko Panajotović, dok se na trećem mestu nalazi lokalna Grupa građana Najbolje za Pirot sa doktorom Žarkom Todorovićem kao kandidatom za gradonačelnika.

Pod rednim brojem 4 na glasačkom listiću naći će se Pokret obnove Kraljevine Srbije, a njihov kandidat za gradonačelnika je Miloš Teodosijević, nekadašnji direktor Predškolske ustanove.

Ispod njih, na mestu broj 5, naći će se Jedinstvena Srbija, dok je mesto broj 6 na glasačkom listiću rezervisano za Grupu građana Rođeni za Pirot. Njihov kandidat za gradonačelnika je Vladica Tošić, aktuelni zamenik predsednika Skupštine koji je na proteklim izborima predvodio listu LDP - SDS.

Pod rednim brojem 7 na glasačkom listiću biće Partija ujedinjenih penzionera Srbije sa 19 predloženih kandidata za odbornike, a nosilac liste je Srebra Kostić.

Na 8. mestu je Srpska desnica sa Ninoslavom Ćirićem na čelu, bivšim socijalistom koji je u prošlom mandatu jedno vreme bio većnik za populacionu politiku.

Izbore u Pirotu bojkutuje Savez za Srbiju koji u tom gradu okuplja Demokratsku stranku, stranku Zajedno za Srbiju, Srpski pokret Dveri, Narodnu stranku i lokalna grupu građana Pirotska nova snaga.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan

    13:52 // 8. 6. 2020.

    A gde su nasi bugari?

    • Ivan

      19:59 // 8. 6. 2020.

      Naši Bugari su na zajedničkoj listi sa SNS-om.

  • Bane Piroćanac

    13:26 // 8. 6. 2020.

    Iz stare sam pirotske porodice, ove izbore ladno dobija lista Vladan Vasic, stari novi gradonacelnik.

    • Milan

      13:42 // 8. 6. 2020.

      Pa ti si genije :) Jesi li razmisljao o karijeri politickog analiticara?

    • ставрија

      13:55 // 8. 6. 2020.

      Из постару сам пироцку фамилију овија бане дошл скоро.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: