Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:15, 10. 6. 2016.

| Politika

Dimitrov ponovo predsednik Opštine Dimitrovgrad

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Vladica Dimitrov
Ponovo predsednik Opštine; Vladica Dimitrov, arhivska fotografija

SNS, SPS, Pokret socijalista i Jedinstvena Srbije formirali su većinu, pa je Dimitrovgrad dobio novu opštinsku vlast. Za predsednika Opštine ponovo izabran Vladica Dimitrov, ali ovog puta kao kadar SNS.

Dimitrov se tako, posle trogodišnje "pauze" vratio na funkciju na koju je aprila 2013. godine, tada kao lider DS, podneo ostavku.

Za zamenika predsednika Opštine izabran je njegov partijski kolega i dosadašnji predsednik Opštine Zoran Đurov.

Upravljanje opštinskim parlamentom je povereno takođe naprednjaku Đorđu Dimovu, dok će njegov zamenik biti socijalista Zoran Gerov.

Za članove opštinskog veća su izabrani Angel Josifov, Slavoljub Manoilov, Dejan Milev, Dragan Milić, Elenko Petrov i Žan Conević.

Podsetimo, na lokalnim izborima održanim 24. aprila u Dimitrovgradu je najviše glasova dobila Srpska napredna stranka, kojoj je pripalo 14 od 29 odborničkih mesta.

6 odbornika je dobila Demokratska partija Bugara, 4 Zajedno za Srbiju, po 2 SPS i koalicija PS-JS i jednog grupa građana.


Ko je Vladica Dimitrov?

Rođen je 1974. Po struci je lekar specijalista rendgenolog.

Na lokalnoj političkoj sceni se pojavio 2001. godine kao član DSS, sa čije je liste izabran za predsednika Skupštine 2004. godine.

Uoči lokalnih izbora 2008. je prešao u DS, a iste godine izabran je za opštinskog većnika.

U decembru 2011. godine, posle ostavke tadašnjeg predsednika opštine Veselina Veličkova (DS), Dimitrov je izabran za prvog čoveka opštine.

Na izborima 2012. je DS osvojio 13 od 29 mandata, pa je Dimitrov uz podršku SPS i grupe građana ostao predsednik Opštine.

Međutim, posle raskola u DS i prelaska 8 njihovih odbornika u „Zajedno za Srbiju“ u aprilu 2013. godine došlo je do prekomponovanja većine, pa je Dimitrov podneo ostavku, a nasledio ga je Nebojša Ivanov (DPB-URS).

Ipak, ostao je upamćen po tome što je maja 2013. godine nakratko istovremeno predvodio dve stranke u Dimitrovgradu - DS i SNS. Ipak, on je tvrdio da to nije moguće, jer je pristupanjem jednoj njemu prestalo članstvo u drugoj partiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rodoljub

    07:16 // 11. 6. 2016.

    Mnogo je lekara u politici, previše. Zašto ti ljudi ne leče ovaj napaćeni narod već sve čine da ga razboljevaju? Biramo različite partije i stranke a sačekaju nas isti ljudi. To nam je propast. Kakav je i kakvi su to ljudi, izdaju sopstvenu stranku, koja ih je učinila važnim, što ne bi i prvog komšiju, narod obavezno. Nema spasa od prevrtljivaca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: