Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 20. 10. 2011.

| Politika

Dinkić predlaže decentralizaciju Niša

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
dinkic
Mlađan Dinkić

Šef poslaničke grupe URS u Skupštini Srbije Mlađan Dinkić predstavio je inicijativu za decentralizaciju Niša.

Po toj ideji, kako kaže Dinkić, s obzirom da su gradovi dobili više para od republike, Mesne kancelarije bi trebalo da dobiju više novca iz gradskog budžeta.

- Vratili smo vam novac i imovinu, a sada ćemo se boriti i za to da novac spustimo do svakog građanina kroz decentralizaciju grada Niša - rekao je Dinkić.

Suština predloga URS je da 5 odsto gradskog budžeta Niša bude usmereno ka mesnim zajednicama.

Deo Dinkićevog predloga je i da građani direktno biraju predsednike svojih mesnih zajednica, sa kojima će zajedno odlučivati na šta će se trošiti novac.

- Kao i za Beograd, treba se boriti i za izmene Statuta Grada Niša. Jedino će tako gradovi i njihove opštine ojačati, a mesne zajednice same rešavati lokalna pitanja - zaključio je Dinkić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    07:51 // 25. 10. 2011.

    Neka Dinkic prvo pocisti sopstveno dvoriste i decentralizuje Beograd, pa onda neka soli pamet i Nisu i bilo kome drugom. Mrs iz moje kuce!

  • Davor Todorović

    05:16 // 22. 10. 2011.

    Ma Dinkić je najjači! Ima ga svuda, taj ni mrtav neće da se povuče. I guverner, i ministar par puta, i sada zavodnik za decentralizaciju.... Svuda gde ima dobit tu će da se pojavi! Ekonomista čovek, kada treba da se obećava tu je među prvima, svima ima da podeli hiljadu evra, a kada treba i da se ispuni, onda odjednom nađe izgovore.

    • lazar

      13:27 // 23. 10. 2011.

      jbg , ekonomista covek sam si rekao , ima njuh za lovu, zna kad,kako,gde! e sad, ako ima ovce za sisanje sta ce covek, mora da sisa!pozzz

  • Milica Kostadinović

    00:59 // 22. 10. 2011.

    Vraćanjem Mesnih zajednica, kakve su nekada bile, opštine gube svaki smisao. To Niš podržava, jer 3.000.000 dinara neće rastrgnuti politički profiteri. Novi Sad i Kragujevac nemaju opštine, a budžeti su im veći.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: