Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 5. 4. 2021.

| Politika

Direktor Turističke organizacije Lebana na sednici Skupštine bacio cipelu ka predsedniku Opštine

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
lebane skupština
Na kraju izlaganja se izuo i bacio cipelu u pravcu predsednika Opštine koji je sedeo u prvom redu; foto: printskrin

U toku sednice Skupštine opštine Lebane na kraju svog izlaganja, direktor Turističke organizacije Lebane Bojan Jović izuo je cipelu i bacio je u pravcu predsednika Opštine Ivana Bogdanovića, sa kojim ga, osim što su članovi SNS-a, povezuju i bliski porodični odnosi. Nijedan od dvojice aktera incidenta nije odgovarao na pozive novinara Južnih vesti, a Jović je za govornicom rekao da je to učinio u znak protesta i nezadovoljstva.

Jovića je, kako se čuje na snimku sa sednice, izrevoltiralo to što je vladajuća struja u ovoj opštini čiji je i on član, kako je rekao, kriva za lošu privrednu situaciju, krah turizma i selektovanu potrošnju budžeta, ali i to što je jedna od firmi sa kojom Turistiička organizacija sarađuje u bliskim porodičnim vezama sa samim predsednikom Opštine.

Pored "udara" na prvog čoveka Lebana, na meti kritika Bojana Jovića našli su svi koji se nalaze na najvažnijim funkcijama u Lebanu. On je u svom izlaganju vidno bio nezadovoljan učinkom samim radom Opštine, pre svega zbog iznetih neistina oko finansijskih sredstava.

Skoro 2,4 miliona dinara je isplaćeno za sudske sporove koji su izgubljeni. Nije samo to, u 2019. godini smo imali preko 600 noćenja, što je rekord. Turistička organizacija je u godini pandemije ostvarila 1,4 miliona dobiti za dva meseca - rekao je Jović.

Direktor Turističke organizacije dodao je da nije znao za podatak da je Drink šop, s kojim Turistička organizacija sarađuje, u familijarnim odnosima sa samim predsednikom Opštine.

Moja saznanja su sledeća - pošto je u privatno-poslovnim partnerskim odnosima predsednik Opštine sa Drink šopom, mi ćemo u toku popodneva podneti obaveštenje da obustavljamo svaku saradnju zbog eventualnih koruptivnih radnji koje mogu da nastupe, za šta ja nisam znao - rekao je Jović.

Iako je od predsednika Skupštine zamoljen da ne pominje svoju stranku, direktor Turističke organizacije se na to nije obazirao.

Mene nije stid što sam pripadnik stranke koja vodi ovu državu i tako sam se i ponašao, radeći i ne štedeći sebe i svoju porodicu. A ovo što ću sada uraditi je jedan običaj, da predsednik zna da nije primio ni jednom građana, a komoli direktora koji je pre 4 godine izabran većinom glasova - završio je Jović.

Nakon toga je izuo svoju cipelu i bacio je ka predsedniku Opštine Ivanu Bogdanoviću koji je sedeo u prvom redu.

Sva dešavanja predsednik Opštine nije prokomentarisao, jer i pored više poziva novinara Južnih vesti Kabinetu predsednika, na pozive nije odgovorao.

Dodatno objašnjenje nije dao ni direktor Turističke organizacije koji je bio nedostupan na oba broja dostupna redakciji Južnih vesti.

Inače, pored članstva u SNS-u, Jovića i Bogdanovića povezuju i bliski porodični odnosi - ćerka Jovićevog rođenog brata Gorana, koji je i poverenik Srpske napredne stranke iz Lebana, udata je upravo za predsednika Opštine.

 

S K A N D A L Poštovani sugrađani. danas je održana skupština opštine i možda najjači utisak je nešto nezabeleženo u...

Posted by Inicijativa GG Lebane on Monday, April 5, 2021
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Obllak

    07:56 // 6. 4. 2021.

    Puca na svim nivojima.

  • TuRb●BOT

    19:27 // 5. 4. 2021.

    Drink shop !? Alal vera majstori !

  • Zoki ajduk

    18:59 // 5. 4. 2021.

    Pravo pitanje je odakle turizam u Lebane pa mu treba turistička organizacija sa sve direktora, sekretaricu, šofera itd...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: