Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 27. 12. 2021.

| Politika

Direktor leskovačke Toplane podneo ostavku posle najave o privatizaciji tog preduzeća

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
toplana leskovac
Direktor radnicima najavio privatizaciju pa podneo ostavku, Ilustracija; foto: B. S.

Nakon što je nedavno najavljena privatizacija tri leskovačka javna preduzeća, v. d. direktor Toplane Novica Stojanović podneo je ostavku, ali ni on, niti predstavnici vlasti nisu objasnili šta je razlog za njegovu odluku. Mesto rukovodioca Toplane zauzeće Miloš Ilić, koji je zbog toga odustao od mesta u Gradskom veću i od pre nekoliko nedelja se učlanio u SNS.

Stojanović, koji inače nije član SNS, na mesto v. d. direktora Toplane postavljen je krajem februara 2020. godine. Zašto napušta ovo mesto nije želeo da komentariše i nije se javljao na pozive novinara.

Većnik Dragoljub Đorđević potvrdio je da je Toplana više nema v. d. direktora, kao i da će se na narednoj Skupštini, koja će biti održana 29. decembra, među tačkama dnevnog reda naći i rasprava o imenovanju novog direktora.

Aktuelni direktor Toplane Novica Stojanović je podneo Skupštini Grada Leskovca ostavku na funkciju direktora ovog preduzeća. Njemu je tako prestao mandat direktora, a po zakonu na to mesto se može postaviti vršilac dužnosti do imenovanja po sprovedenom javnom konkursu. Član Gradskog veća Miloš Ilić je podneo ostavku na ovu funkciju, pa su predlozi upućeni Skupštini Grada na izjašnjavanje - obrazložio je Đorđević.

Da Stojanović nije član SNS-a nekoliko puta je o tome govorio i sam gradonačelnik Goran Cvetanović, ali će, skoro izvesno, novi v. d. direktor biti član SNS-a. Miloš Ilić koji se predlaže za ovo mesto pre nešto manje od mesec dana je zajedno sa novim gradskim većnikom Aleksandrom Pejčićem predstavljen kao novi član vladajuće partije.

Da su moguće promene i ostalih direktora javnih preduzeća, najavio je i sam gradonačelnik Leskovca, koji nije bio zadovoljan predlozima rada pojednih javnih preduzeća za 2022. godinu, a pogotovo su "na udaru" kritika bili direktor SRC Dubočica Ivan Milovac i direktor JKP Grdelica Goran Jović.

Podsetimo, Cvetanović je potvrdio da se pored Toplane, razgovaralo o mogućoj privatizaciji Gradske autobuske stanice i Pijace, a tu temu na Skupštini pokrenuo je opozicioni odbornik Nenad Zdravković, koji je tada rekao da je baš Stojanović, tog dana, najavio moguću privatizaciju radnicima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pjerica

    10:48 // 29. 12. 2021.

    Uplasio se, kod privatnika mora da se radi..

  • VAR tehnolog

    20:30 // 27. 12. 2021.

    Kakva blamaza ! Prodati fabriku toplote, jer su od 2012 unistili kreditima, neznanjem, neradom... Da su citali sta se desavalo u tranzicijama u Temisvaru, Bugarskoj...,pa su posle otkupljivali ,po vecoj ceni, od tajkuna !

  • Petar SNS

    13:01 // 27. 12. 2021.

    Zalažem se za privatizaciju ali fer . Bez otpuštanja bez iživljavanja novih poslodavaca . Kolektivni ugovor da se poštuje . Znate ta preduzeća su stara i ne mogu sama da se izbore sa tržištem . Podržavam zdravu privatizaciju . Ne onu koju su sproveli Djilas Tadić u Nišu Zoki Bunda Aca šapa i Boško advokat čuveni po tome što je pravosudje uništio .

    • ralexi

      18:23 // 27. 12. 2021.

      Znaci zalazes se za privatizaciju radikalskog tipa....

    • leskovac

      19:16 // 27. 12. 2021.

      Privatizacija a zdrava .Termin za neuke, neupućene , neobrazovane, tj.neke koji ništa ne razumeju a takvih je ohohooo.

    • David Štrbac

      15:52 // 28. 12. 2021.

      Ti Petre ili si mnogo glup ili naprednjak:Gde postoji fer privazizacija. Iii je burazerska ili pljačkaška. OD kako ste vi došli na vlast potpuno unakažena i sad je sazrela za kupovinu direktnom pogodbom a kupiće neki kriminalac iz SNS redova da se imovina ne rastura. Normalno daće mu se iz budžeta kolko treba da se sanira i počinje dranje leskovčana koji su priključeni na sistem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: