Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 16. 7. 2014.

| Politika

Direktori po direktivi brane Zakon o radu

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
leskovacka-pijaca.jpg
Zakon i pozitivni efekti prezentovani redom od direktora leskovačkih javnih preduzeća

Poslednja dva dana direktori većine javnih preduzeća u Leskovcu organizuju konferencije za novinare na kojima govore o pozitivnim efektima koje će na poslovanje ovih preduzeća imati izmene i dopune Zakona o radu, ukoliko budu usvojene.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovakve konferencije sazivaju se po direktivi koja je stigla iz Beograda.

O tome kako će se usvajanje izmena i dopuna Zakona o radu odraziti na poslovanje preduzeća na čijem je on čelu, prvi je juče na konferenciji za novinare govorio direktor Javnog preduzeća „Vodovod“ Zoran Stojanović.

- Upoređujući ove izmene i dopune Zakona sa Đinđićevim iz 2001. godine, mogu da kažem da su ovi predlozi mnogo liberalniji i daju veća prava radnicima - rekao je Stojanović.

2 Nakon direktora „Vodovoda“, danas su na konferenciji za novinare o istoj temi govorili i direktor Sportsko-rekreacinog centra „Dubočica“ Aleksandar Đurović i direktori Javnih preduzeća „Toplana“ i „Pijaca“ Nebojša Krstić i Slobodan Milošević.

- Mi smo još u aprilu ove godine plate zaposlenih smanjili za 10 procenata, što je uvećalo prihode preduzeća - istakao je direktor JP „Pijaca“ Slobodan Milošević, osvrćući se na izmene Zakona o radu koje predviđaju smanjenje zarada zaposlenih.

Da izmene i dopune Zakona o radu štite interese radnika mišljenja je i direktor JKP „Komunalac“ Dragan Milenković koji je izdao saopštenje za javnost.

Konferenciju za novinare na kojoj će biti reči o izmenama i dopunama Zakona o radu za sutra su najavili i direktori Opšte bolnice i Doma zdravlja Leskovac. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciciban

    10:03 // 22. 7. 2014.

    Nikad zakon nije donešen za radnika i seljaka, već za vlast. Setite se samo po raspadu SFRJ , Srbija je dugovala 10 milijardi a za 13 godina sve je rasprodala i sada duguje 30 milijardi. To je zakon

  • nis

    20:33 // 20. 7. 2014.

    Zaneli se pa ne shvataju da ce uskoro i na njih da se primeni taj zakon,nije im fotelja vecita,pa na njihovu decu,rodbinu...SRAMOTA.

  • BoyNick

    14:33 // 17. 7. 2014.

    Није мени што ми смањују плату кроз мин. рад и годишњи одмор, него што ме убеђују да је то повољније за мене. Али та порука и није за мене, ја их нисам гласао, већ за паметњаковиће,који су их гласал

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: