Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 30. 3. 2022.

| Politika

Direktorka Predškolske ustanove u Lebanu prešla iz SPS-a u SNS, pa smenjena sa funkcije

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
vrtic
Problemi u koalciji SPS-a i SNS-a; Ilustracija; foto: A. K.

Nakon 11 godina na mestu direktorke Predškolske ustanove ”Dečja radost” u Lebanu, Nevena Zdravković odlukom ministra Branka Ružića smenjena je sa te funkcije. Ona tvrdi da se radi o klasičnoj političkoj smeni, pošto je, kaže, odlučila da iz SPS-a pređe u SNS, te da su uticajni članovi lebanskog SPS-a tražili njenu smenu.

Kao glavni razlog za smenu u odluci ministra naveden je veći broj upisane dece od dozvoljenog, ali sada već bivša direktorka tvrdi da je takvo stanje u toj ustanovi već godinama unazad, te da se razlog za smenu može potražiti u njenoj odluci od pre dve nedelje, kada je iz SPS-a prešla u SNS.

Politika je umešala prste, ja sam bila kadar SPS-a, ali sam rešila da pređem u SNS i dobila rešenje o razrešenju. Republička inspektorka koja je takođe u SPS-u je bila, sačinila je zapisnik i nije me obavestila da postoje neke nepravilnosti. Ja sam 11 godina direktor i oduvek je bilo više upisane dece od dozvoljenog, ali do sada to nije bio problem. Sada jeste jer nismo imali dozvolu lokalne samopurave, što jasno pokazuje da se isključivo radi o političkoj smeni - rekla je Zdravković.

Dugogodišnja direktorka za Južne vesti tvrdi i da je tokom 11 godina na čelu te ustanove bila pod konstantnim pritiscima kolega iz SPS-a, te da su umesto nje oni odlučivali.

Mnogo toga sam radila pod pritiskom ljudi iz SPS-a, to su bili neverovatni pritisci, radilo se sve po zakonu, ali ja nisam mogla da donesem nijednu odluku sama. Bilo je i lepih trenutaka, ali sam pod stresom i strahom radila 11 godina. Oni su odlazili sa svojih funkcija i hteli su da me puste niz vodu - kaže Zdravković.

Na njeno mesto postavljena je vaspitačica iz Leskovca Sonja Marinković, ali Nevena Zdravković kaže da je rešenje nezakonito, te da će podneti žalbu Ustavnom sudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zdravko

    15:23 // 30. 3. 2022.

    SPS se deklarativno izjasnjava da podrzava Vucica .Medjutim vecini receno da glasaju bilo kog.Od uvek bili neiskreni.Pokazace se SPS da su bojkotoval

  • Zoran

    12:56 // 30. 3. 2022.

    Klasična politička igra. A ta republička inspektorka se mnogo pravi pametna, radi sve sto joj se naredi. I sama je bila perjanica SPS, sada je u SNSu. Smenila je direktorku u Preševu politički, jadne one ljude po Surdulici, sad je Lebane na udaru. A što je smenu kadrove vladajuće stranke u Leskovcu ili Vranju? Naravno, da ne sme ni da uđe u škole. Toliko o stručnosti.

  • IQ

    12:43 // 30. 3. 2022.

    Gos.ministre pogledajte nisku Pcelicu,opsti javasluk i haos,bezakonje,nepotizam,lopovluk...rukovodjenje dato apstolutno nesposobnoj osobi bez trunke elementarnog znanja,morala...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: