Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 28. 3. 2019.

| Politika

Đilas i Lečić govore na niškom, Marčelo na leskovačkom protestu

Autor:J.A.Izvor:Južne vesti
poruka sa protesta
Građani ponovo pozvani na protestna okupljanja; foto: V. Keser

Niški protest "1 od 5 miliona" će i ovog petka, 29. marta početi u 18 sati na Trgu kralja Milana, a Pokret mladih "Za Niš bez straha" najavljuje da će se građanima obratiti lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas i potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić. Leskovčani protest organizuju ispred Leskovačkog kulturnog centra u isto vreme, a govoriće pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo. U Vranju je jubilarni 10. protest.

protest U Nišu aktivisti pozivaju građane na protest; foto: J. A.Nišlije će 12. nedelju zaredom protestovati i izneti svoje zahteve koji dosad nisu ni razmatrani. Nakon okupljanja u centru grada i obraćanja najavljenih govornika uslediće tradicionalna protestna šetnja, ali zasad nije poznata ruta.

Ni Leskovčani zahteve nisu menjali i oni najavljuju šetnju nakon obraćanja ispred LKC-a.

Pred jubilarni 10. protest u Vranju, na kome je najavljeno da će govoriti dva pravnika - Miroslav Vasin i Nikola Jovanović, organizatori su izneli nove zahteve. Traže da hitno bude smenjen gradski većnik Dejan Stanojević koji je osuđen na dve godine zatvora zbog finansijskih malverzacija koje je učinio dok je bio direktor Direkcije za izgradnju.

Takođe, tražimo ostavke svih odgovornih za imenovanje Stanojevića na mesto gradskog većnika, u trenutku kada se protiv njega uveliko vodio krivični postupak, odnosno, nakon što je on već jednom nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora od dve godine. Ostavke gradonačelnika, predsednika Skupštine i kompletnog Gradskog veća. Stop kriminalu i korupciji! Nema predaje! - poručuju u saopštenju.

Ostavke onih koji su digli ruku za postavljanje Stanojevića za većnika traže, kažu, jer ih smatraju saučesnicima ne samo u činu njegovog nezakonitog postavljenja, već i u svim nezakonitim radnjama zbog kojih je kasnije osuđen na dve godine zatvora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Leskovcanin

    17:11 // 29. 3. 2019.

    Marcelo, legenda! Dodjite ljudi da cujete govor!

  • Pada vlada

    12:26 // 29. 3. 2019.

    To sve lici na scenario iz filma"Profesionalac".

  • Simo

    09:44 // 29. 3. 2019.

    E drage nislije evo nama đilasa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: