Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 29. 11. 2023.

| Politika

Đorđe Stanković: Pokušaj potkupljivanja mladih sa 1.000 dinara je nepoštovanje

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
đorđe stanković narodni pokret srb
Pozvao mlade da glasaju; foto: Narodni pokret Srbije

Režim koji ništa nije uradio za mlade 11 godina je pokušao da podmiti najmlađe birače sa 1.000 dinara i tako pokazao koliko ih ne poštuje, smatra potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i bivši narodni poslanik Đorđe Stanković.

On je naveo da 76,6 odsto mladih u Srbiji živi kod roditelja do svoje 30. godine, što je najviši procenat u Evropi.

Prva nekretnina je važna jer mladi tako postaju samostalni i mogu da formiraju porodicu, a oni neće uopšte moći da kupe stan ako se nastavi inflacija i rast cena stanova, koje su porasle 80 odsto u prethodnih pet godina - rekao je Stanković.

Kao rešenje, Stanković vidi konkretne finansijske olakšice onima koji kupuju svoju prvu nekretninu, a da u tome moraju da učestvuju država i banke. Istakao je i da svaka druga mlada osoba želi da se iseli iz Srbije, a većina njih za razlog navodi životni standard i kvalitet životne sredine.

Uzrok tome su pre svega loše politike i loši političari, za šta su odgovorni oni koji glasaju, ali i oni koji ne glasaju uopšte - rekao je Stanković.

Ocenjuje da je povećanje učešća mladih u politici ključno da se uvedu olakšice za njihovo zapošljavanje jer će tako steći samostalnost.

Tada neće biti potreban sitan novac od bilo kod političara. Zato želimo da se i tokom studija uvedu olakšice za zapošljavanje mladih, odnosno da poslodavci plaćaju 50 odsto manje doprinose za zapošljavanje - kazao je Stanković.

U Srbiji su loši uslovi za studiranje, smatra Đorđe Stanković i navodi da nema dovoljno domova, smeštaja i usaglašenog programa sa evropskim univerzitetima. Kako kaže, reformu obrazovanja je moguće sprovesti za godinu dana.

Rešenje je da se fakulteti modernizuju, da uvedu više prakse, da za svakog studenta postoji mesto u modernom studenskom domu, a ne da studenti plaćaju stanove po 500 evra mesečno. Programi studiranja naših univerziteta moraju da se usaglasi sa najboljim univerzitetima, da profesori spremaju studente za budućnost, a ne za prošlost - rekao je Stanković.

Podsetio je da svaka peta mlada osoba u Srbiji redovno glasa, dok stariji od 65 godina imaju izlaznost od čak 91 odsto i poručio mladima da glasaju 17. decembra jer će sledeći put imati tu priliku tek 2027. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr Jakov Zlatar

    08:18 // 30. 11. 2023.

    A jel on potkupljen, kada je na slavi SPS-a onako prijateljski i srdačno ćeretao sa unukom Slobodana Miloševića?

  • Dzi

    23:23 // 29. 11. 2023.

    1000 glasova za ovog gospodina i slicnu gospodu je misaona imenica sa ili bez 1000 dinara...
    Smesno.

  • Gavrilo Milentijevic

    15:02 // 29. 11. 2023.

    Da ne bude zabune, protiv sns-a sam, ali ovaj covek je potpuni promasaj opozicije. Svi znamo kako je bilo dok su mu roditelji bili na vlasti u gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: