Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 29. 2. 2024.

| Politika

Đorđe Stanković pozvao Milića i opozicionare na zajedničku listu i referendum protiv niške vlasti

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Đorđe Stanković
Poziva Tamaru Milenković Kerković, Dragana Milića i druge na ujedinjenje; foto: JV / Tamara Radovanović

Ujedinjena lista opozicije imala bi šansu da pobedi na predstojećim lokalnim izborima u Nišu, smatra Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije. Poziva na ujedinjenje Tamaru Milenković Kerković, Dragana Milića i druge koji, kako naglašava, nisu sarađivali sa SNS-om.

Jedini način da stranke koje su trenutno na vlasti u Nišu izgube lokalne izbore ove godine jeste da na drugoj strani bude ujedinjena opozicija, sa ljudima i strankama koje do sada nisu potpisivale podršku Aleksandru Vučiću, niti sarađivale sa Srpskom naprednom strankom, ističe Stanković.

Postigli smo jako dobar rezultat kao “Srbija protiv nasilja” u decembru i smatram da možemo taj rezultat još da poboljšamo. Verujem da imamo veći potencijal. To ćemo uraditi tako što ćemo pozvati sve relevantne političke činioce da nam se priključe. To, naravno, podrazumeva da se pozovu politički faktori poput Tamare Milenković Kerković, Miloša Boškovića, Dragana Milića… U toj atmosferi može doći do referendumske koncepcije koja će pobediti ovu vlast - navodi on.

Jedinstvena lista opozicije sprečila bi zbunjivanje građana, dodaje dalje i podseća da su se neke stranke nakon izbora 17. decembra pridružile naprednjacima.

Imamo političke stranke koje se pridružuju vlasti, poput stranke Zavetnici i delova stranke MI - glas naroda. Zato mislim da je važno imati neku vrstu monolitnog saveza, koji građane neće zbunjivati i gde će svi biti na jednoj strani. Pozivam da se tako nešto i desi. Verujem da će 1996. godina moći ponovo da se desi u Nišu - kaže Stanković.

Navodi da izbor eventualnog kandidata za gradonačelnika još uvek nije tema u krugovima niške opozicije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • danija

    19:06 // 1. 3. 2024.

    Da li neko zna koje je njegovo zanimanje tacno? Gde je i sta radio ili mu je politicar bez profesije i dana radnog staza?

  • Naissus

    15:19 // 1. 3. 2024.

    Ovo je onaj što mu je svejedno da li će biti priznata nezavisnost Kosova ali bez EU se ne može nikako. Te '96-e, Stankoviću, nismo još znali na kakve su sve malverzacije bile spremne tvoje tadašnje kolege (ali isključivo za ličnu dobit), pa smo ustali za slobodu i prava. A onda se od tada do sada svašta-nešto pokazalo i još se više toga videlo tako da ....

  • Xerox

    13:03 // 1. 3. 2024.

    Dajte rezultate!!!!
    Prazne priče nikog ne zanimaju...bla bla blaaa....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: