Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 10. 8. 2023.

| Politika

Đorđe Stanković u emisiji: Niš treba da bude politički centar regiona Jugoistok, a opozicija će pobediti 2024.

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti

Odlazak iz Narodne stranke posledica je koncepcijskih razlika, ali to neće uticati na proces ukrupnjavanja opozicije i sveukupne podrške građana promeni vlasti, tvrdi doškorašnji potpredsednik Narodne i narodni poslanik Đorđe Stanković. Da bi Niš bio uspešniji predlaže da se formira region Jugoistok sa Nišom kao centrom, a veruje da će posle izbora 2024. opoziciona garnitura voditi grad.

Razlaz u Narodnoj stranci tumači kao razmimoilaženje oko pitanja odnosa prema ostaloj opoziciji i prema evropskom putu Srbije, kao i lošoj atmosferi koja bi trajala predugo da su sačekali oktobarsku stranačku skupštinu.

Za nastajući Narodni pokret Srbije kaže da neće biti sastavljen samo od bivših članova Narodne stranke, već da će biti otvoren za sve i da će privući ljude koji žele da uđu u politiku.

Kao tri tačke lokalnog programa ponovo ističe decentralizaciju, industrijsku revoluciju i jačanje turističkog potencijala Niša.

Na idejno-političku mapu vraća ideju regionalizacije, kako bi Niš sustigao Novi Sad u razvoju.

emisija Đorđe Stanković Šta nas čeka u 2024?; Foto: JV

Za izbore 2024. kaže da očekuje dogovor oko zajedničkog izlaska i kandidata za gradonačelnika, ali da “ne bi imao išta protiv da to bude on”.

Opozicija je postala prepoznatljiva, ljudi žele da nam daju šansu, ne smemo je prokockati ni pre ni posle izbora - kaže Stanković.

Napominje da opozicija mora imati pristup i ljudima koji glasaju ili su glasali za SNS, tvrdeći da iz iskustva zna da i oni žele promenu vlasti.

Verujem da će opozicija pobediti i da ćemo dobiti prostor da pokažemo kako Grad može da bude mnogo bolji. Dosadašnji SNS gradonačelnici bavili su se sobom, a gradonačelnik mora da bude menadžer, ako ne uspostavi sistem, neuspešan je - navodi Stanković.

Sve o budućem Narodnom pokretu Srbije u Nišu, gde je "zapelo" u odnosima opozicije na nacionalnom nivou, kalkulisanju pojedinih političara između vlasti i opozicije, opravdanosti koncepta regionalizacije, najboljim i najgorim stvarima u 11 godina vlasti naprednjaka, o Zoranu Đinđiću, direktnom izboru gradonačelnika, promeni izbornog sistema i izborima 2024. pogledajte u emisiji na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DJovanidvalica

    17:48 // 11. 8. 2023.

    Reče čovek koji dve godine ima radnog profesionalnog isksutva sa svojih 35.Brata Stefketa je upotrebio kako bi avanzovao sada ide Mikiju u zagraljaj i to sve zarad dobrobit naraoda, kakva demagogija.Prvo se dečače uposli radi nešto korisno ili možes da vodiš svoje vrtiće zajedno sa SNS-mamom-kombinacijom pa posle pričaj o razvoju Niša.

  • Nesa

    11:03 // 11. 8. 2023.

    Koja opozicija decko, manite se corava posla i zamajavanja ovog naroda, ovde je sve politicka kasta koja oce leba bez motike zvali se vi za ovaj zatucani narod kako god zeleli i hteli. Ovu pljacku samo narod kad mu prekipi moze da resi.

    • Komsija

      14:18 // 11. 8. 2023.

      Dok ne pocnu creva glasno da krce vecini, nece doci do promena. A mislim da se taj trenutak blizi.

  • Milos

    09:44 // 11. 8. 2023.

    samo se vi delite pa cete da pobedite limburga meseca 2035 godine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: