Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 12. 9. 2017.

| Politika

Đorđević umesto Davidovića na čelu svrljiškog "Komunalca"

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Igor Davidovic i Jovan Djordjevic JKSP Svrljig foto Aleksandar Kostic Juzne vesti
Davidović podneo ostavku, Đorđević na čelu JKSP-a; foto: A. Kostić

Dugogodišnji direktor JKSP "Svrljig" Igor Davidović, nakon izbora za odbornika u lokalnoj Skupštini, podneo je ostavku, a za novog v. d. direktora odbornici su jednoglasno izabrali Jovana Đorđevića, radnika tog preduzeća.

Đorđević je inače u JKSP "Svrljig" zaposlen oko 17 godina, obavljao je više funkcija kao šef raznih sektora, a da je "pravi čovek postavljen na pravo mesto" složili su se na današnjoj sednici lokalne Skupštine i vladajući, ali i odbornici opozicije. 2 Jovan Đorđević, v.d. direktor JKSP Svrljig foto Aleksandar Kostić Đorđević je dugogodišnji radnik JKSP "Svrljig"; foto: A.K.

On na mesto v. d. direktora dolazi kao nestranačka ličnost, u vreme kada ovo svrljiško javno preduzeće posluje pozitivno, a od nekadašnjeg gubitaša na "zdrave noge" postavio ga je upravo sada već bivši direktor Davidović koji je na čelu tog preduzeća do danas proveo nešto više od 7 godina.

Inače, Igor Davidović na mesto direktora svrljiškog "Komunalca" postavljen juna 2010. godine kao kadar DSS-a. Tu partiju napustio je marta 2012. godine, da bi potom prešao u vladajuću Ujedinjenu seljačku stranku, gde ubrzo, već juna iste godine postaje predsednik Opštinskog odbora USS-a.

Na njegov privatni automobil koji je bio parkiran ispred porodične kuće, aprila prošle godine nepoznate osobe ispalile su 3 metka iz automobila u pokretu, a počinioci i motiv, bar zvanično, još su nepoznati.


Davidović uskoro na novoj funkciji?

Davidović neće, bar kako se spekuliše u lokalnim političkim krugovima, ostati samo na funkciji predsednika Opštinskog odbora USS-a i lokalnog odbornika. 3 Igor Davidovic predsednik OO USS Svrljig foto Aleksandar Kostić Davidović uskoro na novoj funkciji?; foto: A.K.

Prema nezvaničnim informacijama, on bi uskoro mogao biti imenovan za jednog od pomoćnika predsednice Opštine ili, što je manje verovatnije, za predsednika lokalne Skupštine.

Ipak, o mogućim novim funkcijama i zaduženjima sam Davidović nije želeo ništa da komentariše.


Mladenović i Đorđevićeva na v. d. funkcijama još godinu dana

Pored promene na čelu "Komunalca", svrljiški odbornici potvrdili su većinom glasova saglasnost da se aktuelnim v.d. direktorima Centra za turizam, kulturu i sport Marku Mladenoviću i v. d. direktorki Centra za socijalni rad Jeleni Đorđević produže mandati za još 12 meseci.

Iako su opozicioni odbornici SPS-a i DS-a tvrdili da je izbor nezakonit jer konkurs uopšte nije ni raspisan za te funkcije, većina odbornika saglasila se da se Mladenoviću i Đorđevićevoj poveri još jedan mandat u trajanju od godinu dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Gavrilovic

    21:48 // 12. 9. 2017.

    Mala ispravka: JKSP ni u periodu pre Davidovica nije bilo gubitas. Mozda vasa konstatacija deluje "bombasticno", ali jednostavno nije tacna, sto je vrlo lako proveriti uvidom u bilanse stanja.
    S postovanjem, Zoran Gavrilovic, direktor JKSP u periodu 2004-2009.

    • Ime totalno nebitno

      09:57 // 13. 9. 2017.

      Neka kaze onda Gavra koliko je plata bilo u nedostatku kad je Davidovic dosao na celo JKSP

    • Jhony

      00:17 // 14. 9. 2017.

      Zorane moralno je bilo da nakon tvoje smene bude oslobodjeno to radno mesto u Kulturnom centru na kojem si sada, kako bih bio uposljen neko mladji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: