Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 19. 7. 2023.

| Politika

Đukanović obišao Dimitrija, Nišlija ga podsetio na bakljade, tražio mu Vučićev broj i nije dobio

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
dimitrije 2
Đukanović kaže da su "lepo popričali"; ilustracija; foto: Privatna arhiva

Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović obišao je Dimitrija Dimića, koji treći dan štrajkuje glađu u Beogradu i kaže da su “lepo popričali”. Nišlija ističe da je Đukanovića podsetio na bakljadu iz 2020. godine, da mu je sa pravne strane, kao kolegi, objasnio zašto je Srbija u “jami bez dna” i da mu je tražio Vučićev broj telefona, ali da on nije hteo da mu da.

Đukanović mu je, kaže Dimitrije, ispred Predsedništva poručio i da su zahtevi protesta "Srbija protiv nasilja", zbog kojih mladi Nišlija i štrajkuje, neopravdani i da je nemoguće ispuniti ih.

Rekao sam mu da je on sam pre mesec dana rekao da su zahtevi opravdani, a on odgovorio da nije mislio na taj protest. Pomenuo sam mu bakljade iz 2020. i pitao kako je moguće da vlast to organizuje tokom policijskog časa, a on meni da ne zna ko je to. Pokazao sam mu klip gde kaže da imaju mobilne ekipe koje rade to. Rekao je da je to izvučeno iz konteksta - priča student niškog Pravnog fakulteta.

Kako navodi, zamolio ga je da mu da broj telefona Aleksandra Vučića ili da upiše njegov broj i da ga predsedniku, ali je to odbio.

Dimitrije kaže da su razgovarali i kao kolege i da je Đukanoviću rekao da državna vlast krši Ustav, da postoje razlike između de jure i de fakto u Srbiji, odnosno da je ogromna razlika između onoga kako treba da bude i onoga kako jeste.

Rekao sam mu i da mi živimo u jami bez dna već godinama. Mislim da je on mislio da će ovde da naiđe na nekog slabića, a ja sam ga “rastrgao” argumentima - zaključuje Nišlija.

Naprednjak je na svom profilu na Tviteru naveo da je lepo popričao sa Dimitrijem, da se ne slažu, ali da su razgovarali i da je bitno da se čuju.

Dimitrije Dimić najavio je štrajk glađu na protestu u Nišu 7. jula, kada je poručio da ne može više da trpi situaciju u zemlji “ni kao čovek, ni kao građanin, ni kao ponosan Srbin”. Počeo je da štrajkuje u ponedeljak, 17. jula, u 12 sati.

U utorak je za Južne vesti rekao da njegova porodica i prijatelji već trpe pritiske zbog štrajka i da dobijaju telefonske pozive sa porukom: “Bolje je da se skloni”. I sam je tokom prva dva dana imao probleme sa policijom i momcima u crnim majicama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    08:32 // 20. 7. 2023.

    Samo zbog ovoga ova vlast treba da se skloni. Vučić i SNS su sramota za srpski narod...

  • Dinca

    23:03 // 19. 7. 2023.

    More na tezak fizicki rad da se posalje.Svako kom nesto se ne svidja razapinje satori idpred vladu.Idi da radis more,nema leba od leganje u pravljenje cirkus

    • petar

      23:22 // 20. 7. 2023.

      Al ima leba,tj.sendvič od pisanja gluposti a?

  • Demokrata

    20:09 // 19. 7. 2023.

    Ne razumem tu iskljucivost da svako ko ne misli kao sto on misli ili je bot ili nije normalan ili nesto trece.Demokratija je pluaralizam misljenja i to je najvece dostignuce savremenog covecanstva. Ljudi se u komentarima deklarisu kao demokratski orjentisani ali im smeta misljenje koje se ne podudara sa njihovim.Tuđe misljenje treba postovati i ako se sa njim ne slazemo. To je bukvar demokratije.

    • DemoNkradjija

      07:40 // 20. 7. 2023.

      Demokratija je najvece dostignuce?! Jel me za*ebavas? Sloboda da svaka budala, glupan, lopov, moralni patuljak, ubica, pedofil i sve ostalo sto postoji moze javno i svakome u lice da iznese svoje nebulozne polusklopljene misli, bez ikakve odgovornosti i tezine reci je po tebi vrhunac "civilizacije"? Blago tebi prijatelju.

    • Draganče

      08:04 // 20. 7. 2023.

      U realnosti "demokratija" je mantra,laž i reč kojoj se svi živi služe (najviše političari) samo kao neki izgovor ili razlog.tako da i to ne pije vodu...Ono što nije laž je činjenica da je podrška vladajućoj stranci sve manja,to pokazuju sva novija istraživanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: