Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 13. 2. 2018.

| Politika

Đurić u Nišu: Nisam se slagao sa Ivanovićem oko lokalnih izbora na Kosovu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
markodjuricmcbg.jpg
Javnost mu zamerala neke ranije izjave o Ivanoviću, on ih nazvao "političkim neslaganjem"; Foto: Medija centar Beograd

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo Marko Đurić tvrdi da je pomagao ubijenom Oliveru Ivanoviću, ali da se s njim nije slagao oko lokalnih izbora. Političko nadmetanje Srba na Kosovu naziva luksuzom i napominje da će se uvek zalagati za jedinstven srpski nastup na kosovskim izborima, jer “to znači opstanak”.

Okrugli sto o “unutrašnjem dijalogu” o Kosovu, juče je održan u Nišu. Upitan da prokomentariše svoje nekadašnje izjave o ubijenom srpskom političaru sa Kosova Oliveru Ivanoviću, Marko Đurić navodi da je “bezbroj puta” išao da poseti Ivanovića dok je bio u zatvoru, a i da je bio u kontaktu sa njegovom porodicom.

Što se tiče mog ličnog odnosa, ja sam se i kao direktor Kancelarije i kao čovek trudio, za razliku od mnogih političara koji danas i pljuju i napadaju nas koje činimo šta možemo da pomognemo našim ljudima na Kosovu, ja sam dok je Oliver Ivanović bio iza rešetaka činio sve što mogu da pomognem. Kancelarija koju vodim finansirala je njegovu odbranu - kaže Đurić.

Ivanović je u zatvoru bio od januara 2014. do februara 2017, a oktobra 2017. bio je kandidat stranke “Srbija, demokratija, pravda” za gradonačelnika Severne Mitrovice na kosovskim lokalnim izborima, nadmećući se protiv provladinog kandidata Srpske liste Gorana Rakića. Vraćajući se na tu noviju političku istoriju na Kosovu, Đurić navodi da se “nije slagao sa Ivanovićem oko lokalnih izbora i da to nikada nije krio”.

Suočen sa svojim izjavama iz te kampanje, da je “glas za Ivanovića, glas protiv interesa srpskog naroda”, Đurić napominje da se uvek zalagao i da će se zalagati da je u srpskom interesu da Srbi na Kosovu nastupaju jedinstveno na izborima”.

Za Srbe na Kosovu je važno da ne nastupaju podeljeno pred institucijama u kojima većinu čine Albanci. Ovde u centralnoj Srbiji možemo i možda i treba da se nadmećemo u tome ko ima bolje ideje, ili ko je više u stanju da pridobije ili šarmira, ali na Kosovu taj luksuz nemamo. Tamo samo jedinstvo znači opstanak. Mislio sam to, mislim i misliću u budućnosti - rekao je Đurić.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018, a Đurić dodaje da je neophodno da oni koji su odgovorni za njegovo ubistvo budu privedeni pravdi, bez obzira “ko su, odakle su i koje su nacionalnosti”.

Podsetimo, juče je na u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, održan sastanak Stalne konferencije gradova i opština u Nišu, a zaključak je bio da po 10 opština iz centralne Srbije u budućnosti pomažu po jednoj opštini sa srpskom većinom na Kosovu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Durlan

    09:44 // 14. 2. 2018.

    Eto kako zavrse oni kojima vi pomazete!

  • Aperkat

    21:12 // 13. 2. 2018.

    Evo jednog od onih,ispiraca mozga,kada se pojavi na TV-u, pod hitno menjam kanal!Ovakve ne treba komentarisati!

    • pantic

      13:10 // 15. 2. 2018.

      Od ovakvih i slicnih vodjinih potrckala,drvenih advokata,demagoga i filozofa mi se ne ukljucuje TV.....Smucili su se i Bogu i narodu, svima osim botovima.

  • Krawitz

    13:11 // 13. 2. 2018.

    Ajde pricaj dalje,celu pricu hocemo,jel zbog toga
    je morao da bude "maknut"? Ili?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: