Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 12. 7. 2013.

| Politika

Đurković: DSS izdao SPS

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
240x0-Ljubisa-Djurkovic.jpg
Ljubiša Đurković; foto: prokuplje.org.rs

Opštinski odbor DSS u Prokuplju potpisao je sa prokupačkim SNS Sporazum o strateškom partnerstvu, iako je ova stranka u koaliciji sa SPS.

Po rečima predsednika prokupačkih socijalista i prvog čoveka Prokuplja Ljubiše Đurkovića, DSS je na ovaj način izdao SPS.

- Lično smatram da je ovo čin izdaje, iako moj Odbor još nije razmatrao to pitanje. Što se SPS tiče, DSS ima pravo da sarađuje i sa crnim đavolom i to uopšte neće uticati na funkcionisanje SPS u Prokuplju - naglasio je za Južne vesti Đurković.

On kaže da prokupački socijalisti imaju ponude raznih stranaka i nevladinih organizacija o strateškom partnerstvu.

- Najverovatnije ćemo u narednom periodu postići sporazum sa nekim organizacijama koje se bave pravdom i istinom i koje su za to da razotkriju korupciju kod različitih stranaka i pojedinaca - istakao je Đurković, ne želeći da precizira o kojim strankama i organizacijama je reč.

Po ranijem koalicionom sporazumu, SPS je obezbedio DSS, koji ima tri odbornika u lokalnoj Skupštini i jednog većnika, jednog direktora javnog preduzeća i mesta u odborima.

Zanimljivo je istaći da su u Prokuplju na vlasti SNS i SPS, u okviru kojeg je bio i DSS. Posle potpisivanja najnovijeg sporazuma između SNS i DSS, ova koalicija ima 34, što je apsolutna većina od 55 odbornika u lokalnoj Skupštini, dok SPS ima devet odbornika.

O razlozima potpisivanja Sporazuma nije detaljisano u saopštenju koje su zajedno SNS i DSS prosledili medijima i gde se navodi da će Sporazum doprineti efikasnijem radu lokalne samouprave i zajedničkom skupštinskom delovanju u rešavanju svakodnevnih problema građana, čime će njihovi interesi biti iznad svih drugih. 

Komentar dr Bojana Kocića, predsednika prokupačkog DSS nismo uspeli da dobijemo jer je njegov telefon celog dana bio nedostupan. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sanja

    12:47 // 18. 7. 2013.

    Marela nije nije intersantna od nje se ne pece rakija....videcemo dal ce se potruditi za cenu sljive.

  • mica

    23:13 // 17. 7. 2013.

    Dragi moji sad vidimo kakav nam je predsednik umesto da misli o ceni marela koje su izvor opstanka toplickih sela on izlazi sa pricom rekla kazala.

  • stari

    12:18 // 16. 7. 2013.

    dajte mi neki alkohol,alkohol da ublazim bol...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: