Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 11. 8. 2022.

| Politika

Dok gradonačelnica krivi klimatske promene, opozicija za poplavljene ulice krivi gradsku vlast i javna preduzeća

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
poplava
Više ulica bilo pod vodom; foto: LJ. J.

Nakon što je u utorak više niških ulica ponovo poplavljeno usled letnjeg pljuska, opozicija je oštro iskritikovala izjavu gradonačelnice koja je za takvo stanje okrivila promenu klime i veliku količinu padavina za kratko vreme. Iz Dveri poručuju građanima da su za takvo stanje krivi partijski zapošljeni kadrovi u JKP Naisus i Direkciji za izgradnju grada, a iz koalicije “Niš, moj grad” smatraju da neko treba da snosi krivičnu odgovornost za loše izvedene radove u delu Opštine Palilula i oko “Čaira”, gde svaka jača kiša dovede do poplave.

U odgovoru redakciji Južnih vesti, iz Kabineta gradonačelnice naveli su da nevreme koje se dogodilo u utorak neće uticati na završetak radova u Igmanskoj ulici, koja je usled kiše bila poplavljena, a voda je izvirala i iz odvoda.

Kada je reč o Vrbaskoj ulici u kojoj je došlo do pucanja vodovodnih cevi, ističu da u toj ulici, od kada je obišao karavan gradonačelnice i nakon intervencije Naisusa, nije bilo problema nekoliko meseci, do utorka kada je ona poplavljena. poplava2 Građani traže odgovornost; foto: Lj. J.

Iako su građani upozorili da je kiša oštetila novi asfalt u Ulici Svetolika Rankovića, iz Kabineta kažu da ona nije uništena, već da su bujični potoci naneli šljunak iz susedne neasfaltirane ulice u kojoj nisu rešeni pravno imovinski odnosi.

Deo ulice koji se vidi na fotografijama i snimcima je isečen od strane izvođača radova koji postavlja gasovod, te vam se verovatno učinilo "uništenje” ulice. Žao nam je što pre no što ste postavili ovo pitanje niste obišli teren da se i sami uverite u istinitost odgovora - navedeno je u odgovoru.

Sporne izjave komentarišu i iz niške opozicije i pozivaju gradsku vlast da preuzme odgovornost za stanje na niškim ulicama posle svakog većeg pljuska.

Iz Dveri na pitanje građana ko je kriv, odgovaraju JKP Naisus.

Većina partijski zapošljenih kadrova o trošku građana radi administrativne poslove, bilansi pokazuju da se ogroman novac daje radove trećih lica i firmi, jer je očito da stručnjaka više nema, radnici na terenu jedva da poznaju kanalizacione katastre i tehnike popravke, već se za to zovu privatna preduzeća - navode iz Dveri.

Drugi neposredno odgovorni za poplavu, kako navode, je Direkcija za izgradnju grada Niša.

Direkcija za izgradnju grada koja ne vrši kontrolu izvedenih radova i popravki na niškim saobraćajnicama, iako je na to obavezna po zakonu. Zaposleni svedoče da trpe pritiske da potpisuju nelegalne odluke, što većina odbija svesna da da će jednog dana, nakon odlaska ove vlasti, odgovorati - tvrde iz Dveri.

Narodna poslanica Tamara Kerković navela je da će o tome raspravljati u Skupštini Republike Srbije i da će se zalagati za odgovornost za štetu nanetu građanima i naplatu štete.

Branislav Jovanović odbornik koalicije “Niš, moj grad” naveo je da su izgradnjom čairskog i južnog kolektora, gde je Grad uložio blizu 100 miliona dinara, izvedeni nekvalitetni radovi koji posle svake jače kiše dovode do većih poplava u delu Opštine Palilula i oko “Čaira“.

Cilj izgradnje ovih kolektora je bilo baš sprečavanje ovakvih situacija. Pojas oko palilulske pruge je stalno poplavljen, pa i deo oko “Čaira“ što ranije nije bio slučaj kada su u pitanju Ulice Vojvode Mišića, deo kod škole “Ratko Vukićević“, Hajduk Veljkova i Ulica Tome Rosandića - navodi Jovanović.

Zaključuje i da neko treba da snosi krivičnu odgovornost za “loše izvedene radove”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    22:24 // 12. 8. 2022.

    Gradonacelnica da pakuje kofere dok je jos pustamo da ode mirno, sama

  • Vera

    17:36 // 12. 8. 2022.

    Grad je prljav,pun smeća, zapušena kanalizacija, tvrđava zarasla u šiblje okovana plastičnim kesama i papirima. Kiša=poplava ...STRA ŠNO !!! STRAŠNO!

  • Naissus

    17:26 // 12. 8. 2022.

    Pored ovoliko loseg publiciteta, ja bih podneo momentalnu ostavku. Ali ... ona nije ja, njoj je djon obraz

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: