Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 27. 12. 2017.

| Politika

“Dok mirišu zapaljena kola, teško je pričati o smeni načelnika policije”

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
policijska uprava
Smena načelnika tema opozicije; foto: JV arhiva

Niko iz niške opozicije nije iznenađen smenom načelnika policije Ninoslava Mitića i smatraju je “logičnom posledicom haosa u kojem se Grad nalazi”. Od novog prvog čoveka Policijske uprave u Nišu Zorana Bogdanovića očekuju da reši misterioznu seriju zapaljenih automobila.

Dan posle razrešenja policijskog načelnika u Nišu, opozicioni političari oprezni su sa raspletom napete bezbednosne sutuacije u Gradu. Iako pozdravljaju odlazak Ninoslava Mitića sa funkcije, ne štede ni tužilaštvo, kao odgovorne zato što istraga do sada nije dala odgovore i zato što nisu pronađeni krivci za niz “automobila u plamenu” u poslednjih mesec i po dana. Odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović kaže da s nestrpljenjem isčekuje rezultate istrage.

Smena je logična posledica haosa u kojem se grad nalazi, neko je morao da povuče tu odgovornost. Smatram da tu i tužilaštvo treba takođe da povuče deo odgovornosti jer sprega policije i tužilaštva nije dala rezultate. Ako novi načelnik ima rezultate podržaćemo ga, ako nema doći će do otpora što se nas tiče - rekao je Jovanović.

Jovanović je podsetio da Niš često menja načelnike policije i upozorio da to nije za ponos Gradu.

Šef odborničke grupe Pokreta “Dosta je bilo” Srđan Nonić pomalo poetički istakao je svoju zabrinutost za bezbednosnu situaciju u Nišu, analizirajući i slučajeve izgorelih automobila i hapšenja visokih gradskih funkcionera.

Teško je pričati o smeni načelnika policije dok mirišu još uvek zapaljena kola po Nišu. Imamo veliki problem što se tiče kriminala i paljenja automobila, kao i nasilja i političkog i drugog. Nijedan slučaj nije rešen, ni korupcije ni privrednog kriminala, 7-8 automobila, nijedan slučaj nije dobio epilog, nijedna afera ni hapšenje - navodi Nonić.

Ipak, Nonić “ne upire prstom” direktno ni u koga, ali odgovornost za nerešene slučajeve traži u trouglu “politički pritisci - načelnik policije - tužilaštvo”. Ni za demokrate i njihovog lidera u Nišu Miodraga Stankovića kraj Mitićevog načelnikovanja nije iznenađenje.

Smena je bila očekivana s obzirom na paljevine automobila koje smo imali u prethodnom periodu, na nebezbednost u našem gradu - kratak je bio Stanković.

Podsetimo, Ninoslav Mitić juče je smenjen sa funkcije prvog čoveka niške policije, a danas ga je nasledio njegov zamenik Zoran Bogdanović. Inače, Bogdanović, odnosno njegov službeni auto, bio je “jedan od žrtvi” serije zapaljenih automobila.


Kada su gorela kola?

- 5. septembar - Iako je niška policija tvrdila da nema saznanja da je goreo automobil nekog njihovog službenika, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je početkom decembra saopštio da je zapaljen automobil načelnika Kriminalističkog odeljenja niške Policijske uprave Dejana Utvića. Ipak, građani su tek nedavno saznali da je auto zapaljen još septembra.
- 15. novembar - policijski inspektor D. J.
- 16. novembar - zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur
- 19. novembar - direktor Tržnice Goran Đorđević
- 19. novembar - automobil u niškom naselju Durlan
- 4. decembar - automobil u niškom naselju Trošarina
- 17. decembar - zamenik načelnika Policijske uprave Niš Zoran Bogdanović
- 19. decembar - eksplodirao automobil u naselju Trošarina. Iako zasada nema naznaka da je ovde požar bio podmetnut, ovo je jedini incident u kome je bilo mrtvih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    08:53 // 28. 12. 2017.

    Ljudi dali vidite sta nam se desava?!

  • Ivana

    21:51 // 27. 12. 2017.

    Idite hapsiti svaki dan i noć kontrola kafića i lokala biće rezultata !!!!@@

  • ccc

    20:14 // 27. 12. 2017.

    Ha kakva glupost ko da je nacelnik palio automobile. Sve je ovo jedan veliki cirkus primitivnog naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: