Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:18, 21. 3. 2018.

| Politika

Doktorka Doma zdravlja istovremeno član i Upravnog i Nadzornog odbora

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Dom zdravlja Prokuplje; foto lj.m.
Upravni odbor čiji je član i u Nadzornom odboru, predložio novu direktorku; foto: Lj.M.

Zbog toga što je dr Gordana Grujić istovremeno bila član i Upravnog i Nadzornog odbora prokupačkog Doma zdravlja, što po Statutu te ustanove znači da je sama sebe kontrolisala u radu, dovedena je u pitanje i legalnost izbora nove direktorke Doma zdravlja dr Zorice Momčilović koju je za tu funkciju predložio upravo Upravni odbor, a predlog usvojila skupštinska većina.

I dok opozicioni odbornici najavljuju žalbu, ali i krivične prijave protiv odgovornih zbog, kako kažu, nezakonitih radnji, u Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja Opštine Prokuplje ne vide ništa loše u tome da je jedna osoba u isto vreme bila član Nadzornog i Upravnog odbora.

Došlo je do greške u administrativnoj službi Doma zdravlja i mi smo to ispravili, jer smo na poslednjoj sednici Skupštine razrešili dr Gordanu Grujić sa mesta člana Nadzornog odbora. Ne vidim ništa loše što je ona u isto vreme bila član oba odbora jer Nadzorni odbor u to vreme nije ni zasedao, niti donosio bilo kakve odluke – rekla je predsednica Komisije Vesna Stojanović i spustila slušalicu.

Sa druge strane, Gordana Kostić šef odborničke grupe Demokratske stranke u lokalnom parlamentu, tvrdi da je o svemu ovome na vreme obavestila skupštinsku većinu koja je, i pored upozorenja da se radi o nezakonitim odlukama, glasala za usvajanje predloga i imenovanje nove direktorke na period od 4 godine. 2 skupstina prokuplje foto lj.m. Skupštinska većina usvojila (ne)legalan predlog Upravnog odbora; foto: Lj.M.

Tamo sede i intelektualci i ljudi koji su svesni da sve ovo nije po zakonu. Ipak, po zakonu većine i sile kojim Srpska napredna stranka vlada od 2012. godine, oni su prihvatili, po nama, nezakonit predlog. Zato ćemo podneti odgovarajuću prijavu protiv odgovornih i tražiti da Upravni sud u Nišu poništi ovu odluku – kaže Kostićeva.

Inače, sednica koja je održana pre 7 dana izazvala je oštru polemiku i kritiku opozicionih odbornika upućenu aktuelnoj vlasti, između ostalog i zbog usvajanja planova i programa rada javnih preduzeća i ustanova, iako su u budžetu već izdvajana sredstva od početka godine za njihove aktivnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VOJCA

    21:10 // 21. 3. 2018.

    Samo tooo :-) Toliko imate propusta u tom domu zdravlja i Bolnici Bezobrazluk - Neprofesionalizam - Neznanje Vi nadjoste samo ovo Smesno bato bas Zovem hitnu oni traze da postavim dijagnozu pitaju za godine pacijenta EJJJ pa i da ima dvesta trebaju doci Sneg nejaju vozila Nosim na ledjima coveka jer nemogu da doju normalnim vozilom Doktori rade po privatnim klinikama Ne dolaze na posao SRAMOTAAAA

  • nenad 2008

    15:33 // 21. 3. 2018.

    Ovi polupali LONČ/ar/IĆE. Debelo. Što bi reko Šešelj u zdravstvu su krupni mafijaši, pa nije nikakvo iznenađenje, da na Lokalu ima i sitnih.

  • Građanin trećeg reda

    09:36 // 21. 3. 2018.

    Sve to treba pohapsiti počev od Jerkana !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: