Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 26. 9. 2020.

| Politika

"Dolazak nepoznatog" - postavljenje Babovića za mnoge iznenađenje, on se ne oglašava

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
babovic sns medijana
Zvanično novi načelnij Nišavskog okruga; foto: FB strana SNS Medijana

Rešenje o postavljenju novog načelnika Nišavskog okruga i zvanično je objavljeno u Službenom glasniku, a javnosti malo poznat Petar Babović četvrti dan od sednice Vlade na kojoj je postavljen na čelo jednog od najvećih okruga u Srbiji, još se nije oglasio. Na pozive novinara, koji njegov dolazak ocenjuju kao iznenađenje, ne odgovara. Za poverenika SNS u Nišu nema iznenađenja, kaže da je Babović bio aktivan u stranci čiji je kandidat.

Kao što su Južne vesti najavile, sada je i zvanično - naslednik Dragane Sotirovski, koja je postala gradonačelnica Niša, na mestu načelnika Nišavskog okruga je takođe kadar Srpske napredne stranke, lekar po struci, Petar Babović.

Brojne komentare u javnosti izazvala je odluka Vlade da na to mesto dođe, do sada, politički malo poznat lekar koji dolazi iz Medicine rada, a u Srpskoj naprednoj stranci aktivan je bio kao poverenik Saveta za zdravstvo u SNS Medijana, najmnogoljudnijoj niškoj opštini.

O Baboviću se malo zna, a da bude tako i dalje potrudio se i sam - nekoliko dana ne odgovara na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Poverenik niškog SNS-a Zvezdan Milovanović ne vidi problem u Babovićevom postavljanju i kaže da je bio aktivan u stranci, ali ne i eksponiran. Dodaje da je bio kandidat vladajuće stranke, a ne ni jedne struje u niškom odboru. rešenje Objavljeno u Službenom glasniku; foto; printskrin

Bio je aktivan, da li je problem kad je neko neeksponiran. To su suštinske stvari. Bio je kandidat stranke, zašto bi neko bio nečiji kandidat. Nisam ga ja predložio, ja sam bio saglasan. Jednostavno, on je kandidat stranke - kaže Milovanović.

Pored toga što je po struci lekar i radi u Medicini rada, Milovanovića izdvaja još jedan deo njegove, za sada, nepoznate biografije - bio je studentski aktivista, predsednik Saveza studenata Medincinskog fakulteta.


"Dolazak nepoznatog"

Dok je u javnosti bilo imena nekoliko nezvaničnih kandidata za funkciju načelnika Nišavskog okruga, Babovićevo ime se nije pojavljivalo. Da je njegovo imenovanje iznenađenje, smatra i novinar Južnih vesti Aleksandar Stankov.

To ime do sada nije bilo poznato u političkoj javnosti Niša. O njemu se vrlo malo zna, shodno tome pitanje ja šta možemo da očekujemo od njega na tom mestu. Reč je o značajnoj funkciji. Svakako je novo ime i ne znamo njegove kompetencije i sposobnosti. U javnosti su bila neka druga imena u opticaju, a nema potvrde kako je Babović predložen. Vrlo tajnovito za jednu bitnu javnu funkciju - ocenjuje Stankov.

Dodaje da se o njemu zna jedino da je član SNS, a Stankov podseća da Babović nije prvi lekar na ovoj funkciji, pre Dragane Sotiroski, načelnik Nišavskog okruga bio je stomatolog Aleksandar Cvetković.

Postavljanje Babovića na ovu važnu funkciju iznenađenje je i za novinarku i dugogodišnju dopisnicu lista Danas iz Niša Zoricu Miladinović. Smatra da je, kako kaže, blago rečeno neozbiljno da na čelu Nišavskog okruga, koji je jedna od najvećih u zemlji i najvažnijih, dolazi čovek koji je široj javnosti potpuno nepoznat.

Nepoznat i u političkom i u profesionalnom i u ličnom smislu. Ne znamo njegovu biografiju, ne znamo da li je dovoljno stručan, ne znamo da li ima lični i profesionalni integritet za to mesto. Mislim da su takva kadrovska rešenja nedovoljno ozbiljna. Ne mogu da verujem da vladajuća stramka sa 700.000 članova ne može da nađe kadrove koji su javno poznati, sa kvalitetnim biografijama i imaju stručnost koja garantuje da će dobro obavljati funkciju - kaže Miladinovićeva.

Podsetimo, funkcija načelnika Nišavskog upravnog okruga ostala je upraženjena odlaskom Dragane Sotiroski na mesto gradonačelnice Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    21:09 // 28. 9. 2020.

    Jel ovaj novi mrvenjak il lekar za narod. Malo sam se raspitao ZZZR i lepo kažu jedan od najboljih po džini studiranja, prosek ga kolje al zna organiz

  • David Štrbac

    21:17 // 27. 9. 2020.

    Teško nišlijama dok Zvezdan i slični kadroviraju po Nišu SNS nema kadrove ni za čuvare polja, a zakoni za njih ne važe tako da zlatno doba stiže.

  • Maja

    18:15 // 27. 9. 2020.

    Regionalni privrednici,ako imaju trunke dostojanstva,treba da ga bojkotuju!sta ovaj tip zna o privrednom ambijentu ?Nista,zato su ga Zveki i grdonacelnica izvukli iz sesira. .Jos jedan primerak ruganja SNSa..i treba,glasali su ,dobili su..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: