Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 24. 4. 2020.

| Politika

Donacija Vučića jugu - 5 šlepera paketa za koje se ne zna ko ih je platio

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
vucic nis2 foto Vanja Keser
Opet šleperi koji su povezani sa Vučićem; ilustracija, foto. Vanja Keser

Socijalno ugroženi u Nišavskom i Topličkom okrugu dobiće pakete sa hranom i sredstvima za ličnu higijenu, a pet šlepera sa tim paketima koja su juče stigla u Niš funkcioneri SNS-a predstavljaju kao donaciju predsednika Aleksandra Vučića. Ipak, ne objavljuju ko je tačno i kako platio poklon. Iz Transparentnosti Srbije navode da predsednik republike ne može da bude donator, ali građanin Vučić može.

Počelo je sa respiratorima, a nastavlja se sa paketima socijalne pomoći, opet šleperi koji se vezuju za predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Juče je 5 kamiona stiglo u Niš, a dočekali su ih lokalni funkcioneri - načelnici okruga i predsednici Opština.

Pomoć u pravo vreme. Predsednik Aleksandar Vučić sa najbližim saradnicima poslao je jugu Srbije – Nišavskom i Pirotskom okrugu pet šlepera pomoći u hemijskim i prehrambrenim proizvodima - piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici Dragane Sotirovski.

Načelnica Sotirovski objašnjava da ovo ne treba mešati sa paketima penzionerima i da će Gradske opštine Niša i lokalne samouprave dva okruga pakete, koje naziva donacijom Vučića, podeliti narednih dana osetljivim kategorijama stanovništva.

Na pitanje o finansijskoj pozadini ovog kontigenta ne odgovara i kaže da to nije pitanje za nju.

I ja mogu da budem donator, svojim autoritetom, novcem, zalaganjem. Niko od nas nije pitao. To je lično predsednik sa svojim najbližim saradnicima poslao Nišavskom i Topličkom okrugu. Sve ostalo morate da pitate njega - rekla je Sotirovski.

Na pitanje Južnih vesti zna li odakle su plaćeni ovi paketi, ministar finansija Siniša Mali kaže da nije potrošen državni novac i da je sve zapravo organizovao Štab za vanredne situacije u Nišu.

To se radi o donacijama koje je organizovao Štab za vanredne situacije u Nišu. ni na koji način država nije uključena, a pitajte njih kako su to isfinansirali - rekao je Mali.


Jeste politika, nije politika - Vučić predsednik, Vučić građanin

Predsednik Aleksandar Vučić u vanrednom stanju pripisivao je sebi zasluge za nabavku respiratora, govorio je da će lično avionom ići po njih, ali nije objavio da je lično nabavljao i pakete građanima.

Kako je platio ovih 5 šlepera hrane i hemije koji funkcioneri stranke čiji je predsednik reklamiraju kao njegovu donaciju, pitanja su koja su poslata njegovoj savetnici i najbližoj saradnici Suzani Vasiljević.

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbije kaže da je ova informacija zbunjujuća.

Ispada kao da je predsednik države kao državni organ podelio pomoć opštinama u okviru iste te države. Predsednik kao institucija nema neka sredstva opredeljenja u budžetu za takve namene. Ukoliko je donator Aleksandar Vučić onda to treba tako i reći, a ne predstavljati kao donaciju predsednika. To bi trebalo da piše i u papirima - rekao je Nenadić.

Predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da duguju veliku zahvalnost “našem predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim saradnicima”.

Drugi predsednik niške Opštine, one u Panteleju, Bratimir Vasiljević tvrdi da "nije reč o političkoj priči" i da pomoć neće deliti po sopstvenom nahođenju.

To je za one koji primaju socijalnu pomoć. Ima i onih koji su za zakon nevidljivi, a traže, javljaju da im je potrebna pomoć, a nisu sagledani i evidentirani. Ne pitamo ko je za koju političku opciju. Nema ovo veze sa politikom. Najveći greh bi bio da damo nekom kome ne treba, a uskratimo nekom kome treba - navodi Vasiljević.

Kaže da je za tu Opštinu namenjeno 1. 200 paketa za socijalno ugrožene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krle

    14:15 // 25. 4. 2020.

    Malo bi bilo da je vlada donirala i 5000 slepera.Narodu su se ogadili sa kradjama, lazima i dilovima.To i oni svi zmaju.Dinkica je on zastitio a njih?

  • Limunada

    10:46 // 25. 4. 2020.

    Kad vidim svoj komentar u JV,onda ću da znam da ste objektivni i nepristrasni u protivnom,ništa,sve Vam je jasno.

  • Naissus

    10:38 // 25. 4. 2020.

    Da nije Vucica, ko zna sta bi sa nama bilo. Cudi me da nije i on dos'o, obicno ne propusCa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: