Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 8. 11. 2023.

| Politika

Dosadašnji čelnici predvode liste naprednjaka za izbore u Pirotskom okrugu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
sns dimitrovgrad
Kandidati za odbornike SNS-a u Dimitrovgradu; foto: SNS Dimitrovgrad

Liste kandidata za odbornike koji će se birati na lokalnim izborima 17. decembra, Srpska napredna stranka predala je u Pirotu, Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici. Naprednjačke liste u tim mestima nalaziće se na 1. mestu na izbornom listiću, a nosioci lista, koje u nazivu imaju ime Aleksandra Vučića, su dosadašnji predsednici opština i gradonačelnik Pirota.

SNS je Pirotskom okrugu, kao i drugim gradovima i opštinama, prvi predao izborne liste sa svojim kandidatima za odbornike, a u odnosu na onu za prethodne izbore 2020. godine, lista naprednjaka u Pirotu, sada pod nazivom “Aleksandar Vučić – Pirot ne sme da stane” ima dosta promena.

Kako je rekao dosadašnji gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, među 56 kandidata nalazi se 36 novih imena.

Samo 20 su stari odbornici. To je dokaz da želimo da dovedemo mlade ljude, da se oslonimo na mlade i nova lica koja treba da daju doprinos razvoju ovog grada. Imamo 26 žena, daleko više od zakonskog osnova. Ovde su odbornici raznih starosnih i obrazovnih struktura, teritorijalno pokriveni. Siguran sam da će biti pobednička lista - rekao je Vasić.

Sa SNS-om u Pirotu su u koalciji PUPS, Pokret socijalsta i SDPS, a među odbornicima su neka poznata lica i dosadašnji gradski funkcioneri.

Predvodi ih Vasić, a na drugom mestu je poverenica SNS-a za Pirot i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić. Za njom sledi dosadašnja narodna poslanica Olja Petrović, koja se opet nalazi i na republičkoj listi naprednjaka, kao i Miloš Colić koji je do skora bio zamenik gradonačelnika.

Predsednica Skupštine grada Pirota u prošlom sazivu Milena Dimitrijević nalazi se na 5. mestu, dok je 6. mesto rezervisano za kandidata SDPS-a Vladicu Tošića, koji je u mandatu do 2020. godine bio zamenik predsednika Skupštine i tada kao odbornik SDS-a bio u koaliciji sa Vasićevom "Koalicijom za Pirot".

Među kandidatima za odbornike je i direktorka Gimnazije Ivana Kostadinović, doskorašnja zamenica predsednice Skupštine Emilija Popović i direktorka Doma zdravlja Suzana Stanković.


Dimitrov, Miljković i Stojičićeva opet predvode liste

Prvi na listi Srpske napredne stranke u Dimitrovgradu je dugogodišnji predsednik Opštine Vladica Dimitrov, koji je na prvom mestu bio i 2016. i 2020. godine.

Od 29 kandidata SNS-a sa koalicionim partnerima za odbornike, u odnosu na prošle lokalne izbore 15 su i sada na novoj listi, a tu su Zoran Đurov, dosadašnji predsednik Skupštine, doskorašnji pomoćnik predsednika Žan Conević, kao i većnici Slavoljub Manoilov, Dejan Milev i Tamara Milošev. sns bela palanka Lista naprednjaka u Beloj Palanci; foto: SNS Bela Palanka

Naprednjaci su najmanje menjali u Beloj Palanci, gde lokalni parlament takođe broji 29 mesta, a 21 kandidat sa odborničke liste koju predvodi SNS je bio na listi naprednjaka i 2020. godine.

Predvoditi ih poverenik opštinskog odbora i dosadašnji predsednik Opštine Goran Miljković, a tu su njegov zamenik Miroslav Marinković, Aleksandar Pejčić koji je bio na čelu Skupštine do njenog raspuštanja i njegov zamenik Goran Igić.

Većnica Marija Bošković takođe je opet na listi, kao i šef odborničke grupe SNS-a u prošlom mandatu Miki Zlatković.

Najviše promena na naprednjačkoj listi bilo je u Babušnici - od 23 kandidata za odbornike njih sedmoro ih je bilo na listi na prošlim lokalnim izborima.

Listu predvodi, kao i 2020. godine, Ivana Stojičić, koja je do sada bila na čelu Opštine Babušnica, a tu si i njena dosadašnja zamenica Kristina Aleksić, većnica Maja Iskrenović, kao i zamenik predsenika Skupštine Ivan Spirodonović, dok tu nije Dalibor Jocić, predsednik lokalnog parlamenta u prošlom mandatu, a koji je bio 2. na listi iz 2020. godine.

Na listi je i Milan Stamenković, koji je na prethodnim izborima nastupao na listi koja je nosila njegovo ime, a nakon izbora se našao u vladajućoj većini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • noproblem

    17:55 // 21. 11. 2023.

    Lokalna lista SNS-a u Velikom selu nebi trebalo da dobije ni glas , jer za poslednjih 20 godina u tom selu nije ništa uradjeno ,čista nula..to je sramota za Gradonačelnika i ekipu oko njega.

  • sanja

    21:20 // 9. 11. 2023.

    Pa u kog da verujes?
    Zan - strucnjak za infrasteukturu, nikad se time nije bavio, bruka i sramota
    Bane - ne moze dve reci da sastavi
    Strava i uzas

  • Sonja

    12:02 // 9. 11. 2023.

    Da li zaista iko veruje da ce ova ista ekipa doneti bilo kakav napredak ili stabilnost posle 10 godina zablude?
    Ne brukajte se!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: