Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 8. 6. 2020.

| Politika

“Dosta je bilo”: Bivši načelnik Uprave kandidat za gradonačelnika Niša

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
mihajlovic
Kanidat za gradonačelnika Niša DJB; foto: MRCN

Nekadašnji prvi čovek Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović, nosilac je liste Suverenisti i kandidat za gradonačelnika Niša ispred liste koja predstavlja pokret “Dosta je bilo” u Nišu.

Iako su Južnim vestima u Gradskoj izbornoj komisiji rekli da je ova lista prihvaćena nakon dorade, u Pokretu kažu da su predali listu “iz prve” i da nije bilo potrebe da se bilo šta ispravlja.

Tako je, kako kažu, bilo i u Opštini Medijana.

Liste su predate nakon dvonedeljnog skupljanja potpisa. Svi potpisi skupljeni su na vreme i samostalno. Pokret DJB nema armiju ucenjenih članova koji su obavezni da glasaju i potpisuju na komandu. Svaki prikupljeni potpis podrške rezultat je iskrene podrške građana. Gradska i opštinska izborna komisija nisu imale primedbe na predatu dokumentaciju te su liste odmah proglašene - kažu u DJB.

Prvi na listi je Rodoljub Mihajlović, inače građevinski inženjer u penziji. On, kako kažu, nastupa kao nestranačka ličnost, a poznat je i kao bivši načelnik Uprave za planiranje i izgradnju u periodu dok je gradom upravljao gradonačelnik Zoran Perišić (SNS).

Poslednjih pet godina svog radnog veka, Mihajlović je bio načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Grada Niša. U celom tom periodu Uprava je bila u pet najefikasnijih, a često i najefikasnija Uprava u rešavanju podnetih zahteva u postupku izdavanja dozvola za izgradnju. O zaslugama svedoči i priznanje NALED -a (Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj) dobijeno 2013. godine - kažu u DJB.

U dugogodišnjoj profesionalnoj karijeri, dodaju, Mihajlović je u svojstvu glavnog inženjera operative neposredno rukovodio u izgradnji škola, industrijskih, poslovnih i stambenih objekata. U radnom veku učestvovao je u izgradnji preko 500 stanova i Dečje hirurške klinike u Nišu.

Pored njega, na listi ima pravnika, psihologa, muzikologa, ekonomista, inžinjera, filologa, nastavnika i tehničara, a od poznatijih imena iz DJB su tu Stefan Mitrović, Marija Ranđelović i Dejan Sovrlić.

Upravo je Sovrlić i nosilac liste Suverenisti u Opštini Medijana.

Sovrlić je u prethodnom sazivu bio šef odborničke grupe DJB koja je bila poznata po dinamičnim i argumentovanim raspravama za skupštinskom govornicom. Dejan Sovrlić ima zvanje inženjera zaštite životne sredine i prostornog planiranja, čime se i bavi u slobodno vreme. Karijeru poslovnog pregovarača i analitičara gradi već 16 godina u internacionalnoj kompaniji - kažu u DJB.

Podsetimo, izbori su zakazani za 21. juna, a na listiću u Nišu, na izborima za gradsku Skupštinu biće 16 lista.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Agentica

    08:17 // 9. 6. 2020.

    Kakav je ovo jedan car od coveka, imala sam prilike da ga licno upoznam, covek je dzek i totalna pozitiva

    Rodja no.1 !! :)))

  • Bata iz Šljivovik

    19:22 // 8. 6. 2020.

    Kolega Rođo vrati se u Drainac - prolaziš 100% dogovoreno s Miliju !

    • Ljiljana Radojkovic r r

      12:48 // 9. 6. 2020.

      DAJTE MLADE I SKOLOVANE NE DEDE DOSTA JE SA HJIMA.

  • 1520

    16:02 // 8. 6. 2020.

    Нема мрље у каријери,из своје области је стручњак за пример,кад год наступа јавно,прича из главе,говори јасно гласно да сваком лаику буде јасно...
    Он нема лични интерес у свему овоме и зато пуна подршка,срећно!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: