Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:00, 30. 4. 2016.

| Politika

Dosta je bilo: Nepravilnosti i na neponištenim biračkim mestima

Autor:P. B.Izvor:Južne vesti
brojanje glasova
Izbori u senci neregularnosti ili zloupotreba? Foto: Đorđe Radošević

Nakon što su pregledali samo deo izbornog materijala, iz Pokreta Dosta je bilo saopšteno da su rezultati "alarmantni", tvrdeći da su baš u svim slučajevima utvrdili ozbiljne nepravilnosti.

U saopštenju dostavljenom večeras navodi se da su predstavnici tog pokreta pregledali materijal sa 5 biračkih mesta gde GIK nije utvrdio nepravilnosti. Ipak, oni tvrde da nepravilnosti ima, i to ozbiljnih.

Na nekim biračkim mestima konstatovali smo više glasačkih listića nego što je to ustanovljno zapisnikom (Medijana, br.17), dok se na drugim mestima broj glasača koji su glasali  ne slaže sa brojem koji se nalazi u zapisniku (Palilula, 37), kao i druge brojne numeričke nepodudarnosti (Pantelej 12) - piše u saopštenju.

Oni navode da su ustanovili da su zapisnici "neuredni, aljkavi, a mestimično i nepismeno popounjavani", što je po njihovom mišljenju "dovoljan dokaz stručnosti i obrazovanosti ljudi koji su određeni za članove biračkih komisija".

Štaviše, oni su optužili i same članove biračkih odbora da su učestvovali u kriminalnim radnjama, ne navodeći o kojim mestima je reč.

Postoji i sumnja da su na nekim mestima članovi biračkih odbora tendenciozno ubacivali glasačke listiće i time u potpunosti obesmislili izbore na teritoriji našeg Grada - piše u saopštenju.

Na osnovu onoga što su videli, iz "Pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović" zaključuju da "osnovano sunmnjaju u čitav izborni proces na teritoriji Grada Niša".

Podsetimo, nakon izbora koji su održani 24. aprila Gradska izborna komisija je zbog nepravilnosti poništila glasanje na 20 biračkih mesta, a ponovljeno glasanje je održano danas.

Ipak, brojne opozicione partije su ranije saopštile da sumnjaju u razloge za ponavljanje izbora, tvrdeći da vladajuća SNS time pokušava da izbaci iz gradskog parlamenta listu Dveri-DSS, koja ima samo nekoliko stotina glasova iznad "donje crte" za ulazak u Skupštinu.

Ukoliko se desi da Dveri-DSS ne osvoje dovoljan broj glasova, a da pritom ni lista otcepljene frakcije SNS koju predvodi general Moma Stojanović ne uspe da pređe cenzus od 5 %, na 30 odbornika koje je SNS već osvojila bila bi pridodata najverovatnije još 2 mesta - time bi SNS samostalno osvojila većinu u gradskoj Skupštini Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: