Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 3. 10. 2016.

“Dosta je bilo”: Skidanje para lokalu put ka centralizaciji

kosta pare Gradovima i opštinama samo crkavica; foto: JV arhiva

Novim izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava brojne opštine i gradovi ostaće bez značajnog novca iz republičke kase, a samo Niš će izgubiti oko 200 miliona godišnje. Pokret “Dosta je bilo” je protiv izmena, jer vode centralizaciji i rasipanju novca.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • SNSu

    18:08 // 3. 10. 2016.

    jedino treba da sve političke stranke nestanu i da ostani usamljeni, poput KPJ. Šta će gradonačelniku, predsednicima opština, većnicima, odbornicima i poslanicima niške pare u niškom budžetu?! Usude li se da ih traže, biće počićeni, kao da ih nikada bilo nije. Bolje je ćutanje od gubitka funkcije. Personalizovan izborni sistem je zakon, onda šefovi stranaka nikoga nemaju u šaci.

  • Drugi način?

    18:18 // 3. 10. 2016.

    pojasnite, samo bolje da se ne pominju investicije nikakve i subvencije, jer ti niko ne uzima po zakonu, a daje iz dobre duše svoje

  • Dexter

    19:06 // 3. 10. 2016.

    Sve je to lepo i 1000 puta već rečeno. Ali u tekstu ne piše najvažnije: ko je dao ovu izjavu ili potpisao saopštenje? Već mesecima pokušavam da proniknem u najveću misteriju u ovom gradu: ko čini i ko vodi taj misteriozni Pokret, čije se članstvo tako uspešno krije da je javnosti nepoznato, čiji se funkcioneri biraju na konkursu i potom - uz častan izuzetak Boškovića - netragom nestanu. Objasnite.

    • hahaha

      00:12 // 4. 10. 2016.

      Naravno, to je najveci problem! Svi znamo sta se desava i svi isto mislimo, a kada DJB iznese ono sto mi ovde kuckamo i mislimo, onda se postavlja pitanje ko su oni i za koga rade. Uostalom, pre cu da verujem njima nego li ovima na vlasti. Botu!

    • Miloš Bošković

      10:35 // 4. 10. 2016.

      Pre nešto više od dve nedelje, pokret Dosta je bilo u Nišu organizovao je tzv. "Dan otvorenih vrata", gde su svi naši odbornici iz grada, plus poslanik, bili u Pobedinoj i razgovarali sa građanima. Šteta što niste došli, jer biste mogli sve lični da upoznate. Evo i slika sa događaja:

      https://www.facebook.com/dosta.je.bilo.Nis/photos/?tab=album&album_id=757062211102900

    • Dexter

      12:49 // 4. 10. 2016.

      @Miloš Bošković
      Pozdravljam tu akciju, nisam za nju znao jer ne pratim stranke na FB-u. Nadam se da to znači da sa blogova, 6 meseci nakon izbora, konačno prelazite na pravo bavljenje politikom - jer vi ste sada političari i kao takve vas procenjujem. S tim u vezi, nagađam da ste vi anonimni "kažu u Pokretu" koga novinar citira kao izvor ovog teksta. Otkud ta navika skrivanja identiteta u DJB?

    • Miloš Bošković

      17:06 // 4. 10. 2016.

      Premisa da skrivamo identitet vam je pogrešna, valjda je očigledno iz toga što smo bili u centru Niša i razgovarali sa građanima.

    • Овца за шишање

      17:17 // 4. 10. 2016.

      Ооо, Декстер, где си нам ти? Ниси одолео, ДЈБ је у питању! Где си љућа запршка, према СНС или ДЈБ?! Само вози, са' ће Шуле да ти оживи ДС, па ће се смириш! Хехехе...

    • Dexter

      22:20 // 4. 10. 2016.

      @Miloš Bošković
      Pa zašto se onda bavite komplikovanom zamenom teza, umesto da mi jednostavno odgovorite na vrlo prosto pitanje: ko je potpisnik saopštenja koje su objavile JV? Vaš član (koordinator?) je isto ovako par godina zasipao ovaj portal komentarima koje je potpisivao sa "Dosta je bilo"; prestao je pre nekoliko meseci, možda zato što sam mu objasnio da je taj pristup etički diskutabilan.

    • Miloš Bošković

      11:13 // 5. 10. 2016.

      Valjda ste čuli za "saopštenje za javnost"? Da li je bitno ko ga je pisao? Mi smo svi članovi jednog udruženja i okupljamo se oko seta ideja. Jedan od naših članova je izneo stav u ime svih nas i zato stoji da je to napisalo udruženje, a ne pojedinac.

      Ponavljam, nema sakrivanja nikakvog. Bacite pogled recimo na Belle Amie na Youtube-u i naći ćete naše predstavnike u emisijama i tamo.

    • Dexter, sa puno strpljenja

      14:09 // 5. 10. 2016.

      @Miloš Bošković
      U ozbiljnim političkim organizacijama odluke i stavovi se donose na sastancima organa stranke/pokreta, nakon diskusije i sučeljavanja stavova, i tek tada se objavljuju. Saopštenje za javnost potpisuje predsednik organa koji je doneo odluku. To što u DJB anonimni pojedinci zauzimaju i privatnim kanalima iznose lične stavove dokazuje da kao organizovana grupa uopšte ne postojite.

  • Lahor

    21:02 // 3. 10. 2016.

    Sve se zna

  • manitaško

    00:47 // 4. 10. 2016.

    AHAHAHAHA Dexo, umrećeš u neznanju....

  • Danilo Kocić

    10:04 // 4. 10. 2016.

    Hahahaa, a ti si veliki i bitan faktor Dexo pa tebi da se pravdamo i objasnjavamo... U koju kafanu da dodjemo...? :)

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: