Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 1. 6. 2017.

| Politika

“Dosta je bilo” predlaže izmeštanje spomenika iz centra Niša - zbog policijske proslave

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Spomenik oslobodiocima
Na besmisao odgovaramo besmislom; Spomenik oslobodiocima Niša, foto: JV / P. Blagojević

Nakon što su po nalogu MUP-a zbog proslave Dana policije gradske vlasti posekle lampione, uklonile žardinjere i krovne reklame, Pokret “Dosta je bilo” podneo je inicijativu Skupštini Grada za raspisivanje tendera i angažovanje preduzeća koje bi trebalo da izmesti i sam Spomenik oslobodiocima Niša.

Kako kažu u ovom Pokretu, oni podržavaju proslavu Dana policije, ali kažu da nije u redu da se žardinjere postave preko ili tik uz stazu za slepe i slabovide, kao ni da se seku lampioni na Trgu kralja Milana.

Njihova inicijativa o izmeštanju spomenika, kako kaže Dejan Sovrlić iz ovog pokreta, je u skladu sa pojedinim odlukama gradskih vlasti, koje su neretko “na granici nadrealnog”.

Prekjuče je podneta inicijativa Gradskom veću da se zbog proslave Dana policije izmesti Spomenik oslobodiocima Niša i da se zatrpaju ulazi u podzemni prolaz. To bi trebalo da bude bezbednije za posetioce i imali bi lepši pregled manifestacije - kaže Sovrlić.

On kaže da je ova inicijativa šaljiva i da u Pokretu ne očekuju da se ona zaista i usvoji, ali to je njihova reakcija na sečenje lampiona.

Na nešto besmisleno odgovaramo besmislom. Moramo da se služimo ironijom i sarkazmom. Bitno je da pored takvih slučajeva, koji će nadamo se biti retki, mi radimo i prave inicijative i radimo u korist građana koji su nas i postavili na ovo mesto gde jesmo - kaže Sovrlić.

rupa Posečeni lampioni u centru Niša; foto: JV/S. M.Zato on poziva sve građane Niša, bez obzira na političko opredeljenje, da od ponedeljka 5. juna, svakog radnog dana od 18 do 20 sati, dođu do kancelarije Pokreta “Dosta je bilo” na Trgu Pavla Stojkovića i ukažu odbornicima i članovima na svoje probleme, iznesu ideje i sugestije.

Podsetimo, pre nekoliko dana su ekipe “Parking servisa” i “Zelenila” posekle lampione u centru Niša i prebacile žardinjere tik uz stazu za slepe, da bi na glavnom gradskom trgu napravili prostor za proslavu Dana policije koja će biti održana u nedelju, 4. juna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Max

    14:19 // 2. 6. 2017.

    Da se ukloni hotel Ambasador i premesti na novu lokaciju, recimo pored keja! :)

  • Меда

    03:43 // 2. 6. 2017.

    Уклањање реклама са кровова би требало да остане.
    Још кад би увели да не сме бити видљивих климакс уређаја и тако то... листа је велика.

    А лампиони... шта ако неко очепи један и почне да бије по народу? Ко сме да бије народ?

  • Aperkat

    20:35 // 1. 6. 2017.

    Mene muci fontana,zjapi onolika rupeterina-zazidati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: