Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 26. 3. 2018.

| Politika

"Dosta je bilo" u Nišu izbacio 4 odbornika iz Pokreta

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Dosta je bilo
Podele, optužbe i sukobi; foto: JV/J. A.

Zbog toga što su prestali da zastupaju principe Pokreta "Dosta je bilo", kako kažu u Gradskom odboru DJB u Nišu, ali i zbog nedovoljnog opozicionog delovanja u Skupštini grada, loše pripreme sednica i samovolje šefa Odborničke grupe Srđana Nonića, 4 od 5 odbornika isključena su iz Pokreta. Nonić odgovara da je pokret napustio principe i pretvorio se u “beogradsku stranku” i da neće vratiti mandate, već svo četvoro nastavljaju kao opoziciona “Niška inicijativa”.

Regionalni koordinator DJB Stefan Mitrović napominje da imaju podršku centrale stranke, kao i da je sproveden disciplinski postupak u niškom DJB protiv izbačenih odbornika - Srđana Nonića, Radmile Popović, Dejana Petkovića i Dragoslava Petrovića. Jedini od odbornika koji nije izbačen je Marko Stojanović. Naveo je da problemi sa odbornicima traju mesecima, da nemaju komunikaciju s njima i da nisu zadovoljni njihovim radom. Naglašava da odbornici kalkulišu jer neće da se zameraju vlastima.

Niko nije rekao da mu je zameranje problem, ako niste u stanju da predstavljate Pokret, vratite mandat. Gradski odbor došao u poziciju da ih ucenjuju 4 osobe. Ne možemo da menjamo grad sa onima koji krše principe, a tvrdili su da su im sveti - kaže Mitrović.

“Kap koja je prelila čašu” bila je odluka šefa Odborničke grupe Srđana Nonića da smeni Mariju Ranđelović sa čela Etičke komisije i Miloša Mihajlovića iz Korisničkog saveta, navodi Mitrović. Dodaje i da je Nonić sam sebe postavio za tehničkog sekretara u Skupštini grada.

Ovim Pokret "Dosta je bilo" u Nišu ostaje samo sa jednim odbornikom od 5, ali Mitrović kaže da su “spremni da plate tu cenu”.

Mandat nije vredan kršenja moralnih načela. Poručujemo glasačima da od principa nećemo odustati. Ovo nije prijatno, ali ne može dalje ovako. Ne 4 nego 44 biće izbačeni ako krše principe. Odbornici nisu shvatili da nemaju veća prava, nego veće obaveze - rekao je Mitrović.

Iako tvrdi da su ljudi glasali za Pokret a ne za te odbornike, Mitrović ipak ne očekuje da četvoro odbornika na kraju vrate mandate.


Nonić: Pokret zaboravio principe, osnivamo “Nišku inicijativu”

Dosadašnji šef Odborničke grupe Srđan Nonić objašnjava da su odbornici odbačeni od gradskog odbora mesecima, a navode Mitrovića da su napustili principe DJB i da ne deluju opoziciono naziva “smešnim glupostima i neistinama”.

Pokret je zaboravio na osnovne principe, upustio se u nejasnu politiku. Ko god je pratio sednice Skupštine zna da je apsolutno netačno i potpuno neistinito da nismo delovali opoziciono. Mi smo opravdali glasove u Skupštini, a gradski odbor nije imao nijednu pozitivnu akciju od početka rada - kaže Nonić.

Marija Ranđelović je smenjena jer nije sazvala sednicu Etičke komisije 6 meseci, dodaje Nonić, a Mihajlović jer nije sarađivao sa odbornicima.

Pokret je napustio pravac delovanja i postao tipična beogradska stranka. Nećemo da vratimo mandate onima koji ništa ne rade - rekao je Nonić.

Zajedno sa još jednim odbornikom iz redova opozicije koga nisu hteli da imenuju, isključeni odbornici DJB formiraće “Nišku inicijativu” u Skupštini grada, najavljuje Nonić i kaže da još 5-6 odbora “Dosta je bilo” po Srbiji priprema sličan korak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Peki

    12:09 // 27. 3. 2018.

    Sa ovakvom opozicijom Vucic ima da vlada do smrti, znao sam od pocetka da su u djb obicni diletanti.

  • ANALiticar

    11:12 // 27. 3. 2018.

    Znam i jednu i drugu ekipu, lose je sto su se posvadjali, ali ovde stajem na stranu odbornika koji su izasli iz Dosta je bilo. Gradski odbor ne radi nista, uvlaci se BG centrali a oni tamo jos gori. Jedini sto su radili nesto su Nonic i ekipa, ko prati skupstinu mogao je da ih cuje kako arguumentovano kritikuju vlast stalno. Zelim im srecu sa Niskom Inicijativom, mada znajuci Nislije to je propalo

  • Bane

    23:10 // 26. 3. 2018.

    Dosta im je bilo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: